ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Όλες οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Διαβάστε αναλυτικά

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά η συνεδρίαση λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παράταση της ισχύος του Σχεδίου Παροχής Πολεοδομικών Κινήτρων για σκοπούς Ανάκαμψης της Αναπτυξιακής Δραστηριότητας στην Κύπρο μέχρι τις 31/12/2023. Από την ημερομηνία εφαρμογής του Σχεδίου και μέχρι την 30/9/2022, έχουν χορηγηθεί πέραν των 760 πολεοδομικών αδειών, που έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας παγκύπρια, στην ενίσχυση της τοπικής οικονομικής βάσης, αλλά  και στην προσέλκυση ενδιαφέροντος για μεγάλης κλίμακας και στρατηγικής σημασίας αναπτύξεις από ξένους επενδυτές. 

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παράταση της ισχύος του  Σχεδίου Παροχής Πολεοδομικών Κινήτρων με τίτλο: Μέτρα για τη Νομιμοποίηση και Αδειοδότηση Αυθαίρετων και Νέων Κατασκευών σε Εγκριμένες Αναπτύξεις. Από την ημερομηνία εφαρμογής του Σχεδίου και μέχρι την 30/9/2022, έχουν χορηγηθεί πέραν των 2.260 πολεοδομικών αδειών, που έχουν συμβάλει ουσιαστικά στη διευκόλυνση αδειοδότησης αιτήσεων για οικιστική ανάπτυξη και στην ταχεία επίλυση προβλημάτων σε μικρής κλίμακας αναπτύξεις.

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για την περίοδο 16/11/2022 μέχρι τις 15/11/2028. Πρόεδρος Παναγιώτης Αντωνίου και μέλη Παναγιώτης Κυπριανού, Γιώργος Γεωργίου, Κώστας Χαμπιαούρης και Δημήτρης Μικελλίδης.

Διόρισε επίσης τον Πρόεδρο και δύο μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Πρόεδρος Σταύρος Καττάμης και μέλη  Νικόλας Λαμπούρης και Μαρία Βασιλειάδου για την περίοδο 15/11/2022 μέχρι 21/01/2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Δρομολογούνται αλλαγές για αντικατάσταση Κωμοδρόμου, ενώ αλλαγές προσώπων αναμένονται και στο κεφάλαιο της Χλώρακας
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ