ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:46
 

Ολομέλεια Βουλής: Αλλαγή κανονισμού και ψήφισμα για Αμμόχωστο

Ενώπιον της σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην επόμενη συνεδρία της, η Ολομέλεια της Βουλής θα έχει ενώπιον της σχέδιο ψηφίσματος για την Αμμόχωστο που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και απόφαση για την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας της Βουλής. Ανακοινώθηκε επίσης η κατάργηση του χαρτιού στη λειτουργία της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, μετά την ανακοίνωση της κατάθεσης του προσχεδίου από τον κ. Νεοφύτου, το προσχέδιο ψηφίσματος για την Αμμόχωστο και το προσχέδιο ψηφίσματος για την κλιματική αλλαγή που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τύχουν διαβούλευσης ώστε τα κείμενα ψηφίσματος που θα τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας να ψηφιστούν ομόφωνα.

Στην επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, που ορίστηκε σε 15 ημέρες η Ολομέλεια της Βουλής θα έχει ενώπιον της απόφαση με την οποία το νομοθετικό σώμα θα τροποποιήσει τον κανονισμό λειτουργίας του.

Περαιτέρω κατά την 1η συνεδρία της Ολομέλειας της Δ’ Συνόδου, ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι στο έδρανο έκαστου Βουλευτή τοποθετήθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής τον οποίο οι Βουλευτές θα χρησιμοποιούν για τις συνεδριάσεις των Επιτροπών και της Ολομέλειας για πρόσβαση στα έγγραφα με ταυτόχρονη κατάργηση της χρήσης του χαρτιού.

Οι συνεδρίες με υπολογιστή θα διεξάγονται με το πρόγραμμα e-synergasia. Ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνοντας την κατάργηση του χαρτιού, είπε πως οι υπολογιστές είναι προσωπικοί για τους Βουλευτές και μόνο και όχι για τους συνεργάτες τους.

Σημείωσε δε πως είναι έτοιμος να συζητήσει εισηγήσεις για βελτίωση και λύση των όποιων προβλημάτων δυνατόν να προκύψουν τονίζοντας πως απορρίπτει εκ προοιμίου τη μεμψιμοιρία.

Είπε τέλος ότι η Βουλή θα προσφέρει εκπαίδευση προς όσους Βουλευτές τη χρειάζονται προκειμένου να επιτελούν τα καθήκοντα τους με τη χρήση του υπολογιστή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X