ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:01
 

Ολομέλεια Βουλής: Αλλαγή κανονισμού και ψήφισμα για Αμμόχωστο

Ενώπιον της σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην επόμενη συνεδρία της, η Ολομέλεια της Βουλής θα έχει ενώπιον της σχέδιο ψηφίσματος για την Αμμόχωστο που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και απόφαση για την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας της Βουλής. Ανακοινώθηκε επίσης η κατάργηση του χαρτιού στη λειτουργία της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, μετά την ανακοίνωση της κατάθεσης του προσχεδίου από τον κ. Νεοφύτου, το προσχέδιο ψηφίσματος για την Αμμόχωστο και το προσχέδιο ψηφίσματος για την κλιματική αλλαγή που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τύχουν διαβούλευσης ώστε τα κείμενα ψηφίσματος που θα τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας να ψηφιστούν ομόφωνα.

Στην επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, που ορίστηκε σε 15 ημέρες η Ολομέλεια της Βουλής θα έχει ενώπιον της απόφαση με την οποία το νομοθετικό σώμα θα τροποποιήσει τον κανονισμό λειτουργίας του.

Περαιτέρω κατά την 1η συνεδρία της Ολομέλειας της Δ’ Συνόδου, ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι στο έδρανο έκαστου Βουλευτή τοποθετήθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής τον οποίο οι Βουλευτές θα χρησιμοποιούν για τις συνεδριάσεις των Επιτροπών και της Ολομέλειας για πρόσβαση στα έγγραφα με ταυτόχρονη κατάργηση της χρήσης του χαρτιού.

Οι συνεδρίες με υπολογιστή θα διεξάγονται με το πρόγραμμα e-synergasia. Ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνοντας την κατάργηση του χαρτιού, είπε πως οι υπολογιστές είναι προσωπικοί για τους Βουλευτές και μόνο και όχι για τους συνεργάτες τους.

Σημείωσε δε πως είναι έτοιμος να συζητήσει εισηγήσεις για βελτίωση και λύση των όποιων προβλημάτων δυνατόν να προκύψουν τονίζοντας πως απορρίπτει εκ προοιμίου τη μεμψιμοιρία.

Είπε τέλος ότι η Βουλή θα προσφέρει εκπαίδευση προς όσους Βουλευτές τη χρειάζονται προκειμένου να επιτελούν τα καθήκοντα τους με τη χρήση του υπολογιστή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Εδώ δεν μπορούν να εξημερώσουν το θηρίο οι μεγάλες δυνάμεις και μείς ψαχνόμαστε για λύση; Δεν είναι ...»
Leon  |  13:24

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X