ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομήρου: Ο Β. Λυσσαρίδης ήταν αγωνιστής για την Κύπρο

Συγκινημένος ο Γιαννάκης Ομήρου

ΚΥΠΕ

Αγωνιστή, για την Κύπρο για τον ελληνισμό, και τους όπου γης καταπιεσμένους λαούς και ανθρώπους χαρακτήρισε τον Βάσο Λυσσαρίδη ο πρώην Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕπρώην Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, και της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε, πως του είναι δύσκολο να μιλάει για τον αγωνιστή, τον πολιτικό και τον άνθρωπο Βάσο Λυσσαρίδη. Τον άνθρωπο είπε , “ που μας ενέπνευσε, μας ωρίμασε πολιτικά και εθνικά, και μας καθοδήγησε στους αγώνες τους καλούς για την ελευθερία, την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη”.

Ο κ. Ομήρου είπε συγκινημένος , πως με τον Βάσο Λυσσαρίδη είχε το προνόμιο να συμπορευτεί για δεκαετίες, σημειώνοντας πως δεν του ήταν δύσκολο να αντιλαμβάνεται συνεχώς και να νιώθει ότι είχε δίπλα του έναν σημαντικό άνθρωπο, χαρισματικό και ευαίσθητο. Βαθιά ριζωμένο στις παραδόσεις και τους ηθικούς κανόνες , όπως είπε, και ταυτόχρονα απόλυτα αντισυμβατικό. Κορυφαίο πολιτικό αλλά όχι ιδιοτελή και υστερόβουλο. Θεσμικό και ταυτόχρονα ανατρεπτικό. Επιγραμματικό και τεκμηριωμένο. Διδακτικό αλλά όχι επιδεικτικό. Ανεχτικό στην αντίθετη άποψη και την κριτική, συμπλήρωσε.

Έναν άνθρωπο, συνέχισε ο κ. Ομήρου, αναφερόμενος στον Βάσο Λυσσαρίδη, “ που δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ, τα μεγάλα του προσόντα, αλλά εξετέθη σε κινδύνους στο όνομα των πεποιθήσεων και των αισθημάτων του”. Τι ήταν τελικά ο Βάσος Λυσσαρίδης; πρόσθεσε .

Πάνω από όλα είπε ο πρώην πρόεδρος της ΕΔΕΚ και της Βουλής, ο Βάσος Λυσσαρίδης ήταν ένας αγωνιστής, για την Κύπρο για τον ελληνισμό, και τους όπου γης καταπιεσμένους λαούς και ανθρώπους.

Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι του είναι επώδυνο και δύσκολο να αποχαιρετά τον άνθρωπο που «μας ενέπνευσε, μας ωρίμασε πολιτικά και εθνικά και μας καθοδήγησε στους αγώνες τους καλούς για την ελευθερία και την εθνική δικαιοσύνη».

Όπου υπάρχει αγώνας για ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, ο Βάσος Λυσσαρίδης θα είναι συνοδοιπόρος, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση