ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομήρου: Ο Πρόεδρος να δηλώσει ότι παρίσταται ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

«Με αυτό τον τρόπο θα αποσοβηθεί ο κίνδυνος οποιασδήποτε αμφισβήτησης της νομιμότητας», τονίζει

ΚΥΠΕ

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να δηλώσει, και να ζητήσει να καταγραφεί στα πρακτικά, ότι παρίσταται στην πενταμερή εκπροσωπώντας, ως Πρόεδρος, την Κυπριακή Δημοκρατία και επιπρόσθετα την Ελληνική Κυπριακή Κοινότητα, ενόψει της σύγκλησης της άτυπης πεταμερούς από τον ΓΓ του ΟΗΕ.

«Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η νόμιμη εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα αποσοβηθεί ο κίνδυνος οποιασδήποτε αμφισβήτησης της νομιμότητας της. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα είναι υποχρεωμένος να το επιβεβαιώσει δεδομένου ότι οφείλει να ενεργήσει ως εντολοδόχος των ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού τα οποία ρητά αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνει ότι παρόμοιο θέμα ηγέρθη το 1977 κατά τη συνάντηση Μακαρίου –Ντενκτάς στην οποία συνομολογήθηκε η γνωστή συμφωνία υψηλού επιπέδου. Στη συνάντηση εκείνη, προσθέτει ότι ο Ντενκτάς υπέδειξε στον τότε Γ.Γ. του ΟΗΕ Κούρτ Βάλνταχάϊμ ότι δεν αναγνωρίζει το Μακάριο ως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Μακάριος, αναφέρει, απάντησε ως εξής: « Το γεγονός ότι ο κ. Ντενκτάς δεν με αναγνωρίζει είναι άνευ σημασίας. Ως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με αναγνωρίζει ολόκληρη η διεθνής κοινότητα και βεβαίως ο ΟΗΕ. Είμαι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Το ίδιο πρέπει να πράξει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την έναρξη της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, καταλήγει ο κ. Ομήρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση