ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η σκυτάλη στα νέα μέλη της κυβέρνησης

Η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών του Υπουργικού

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης δύο νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και της επικοινωνιακής ομάδας της κυβέρνησης. Η Στέφη Δράκου αναλαμβάνει τα ηνία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε αντικατάσταση της Έμιλυ Γιολίτη και ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Ιωάννου.Νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Μάριος Πελεκάνος, η Νιόβη Παρισσινού Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ενώ νέος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου ο Ανδρέας Ιωσήφ. Αντικαθιστούν τον Κυριάκο Κούσιο, τον Παναγιώτη Σεντώνα και τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο αντίστοιχα.

Mε ανάμεικτα συναισθήματα ο Πρόεδρος όπως αναφέρει στην ομιλία του. Aπευθύνει ευχαριστίες στον Υπ., Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου αλλά και την Υπ. Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη για το έργο που παρήγαγαν. 

Ο ίδιος αναφέρεται ονομαστικά στις επιλογές των νέων μελών της κυβέρνησης. Κατά την επιλογή δεν παραγνωρίστηκαν οι ικανότητες του γυναικείου φύλου. O Πρόεδρος προβαίνει σε μίνι απολογισμό του έργου της κυβέρνησης. 

Αναφερόμενος στο θέμα των πολιτογραφήσεων, ο Πρόεδρος είπε ότι δεν θα επικαλεστώ το πόρισμα για να αποποιηθώ των δικών μου ευθυνών. Απολογούμαι για τα δικά μας λάθη. Να εξομολογηθώ ότι όσα διαδραματίστηκαν αποτέλεσαν για μένα την πιο οδυνηρή περίοδο.

Απευθυνόμενος προς τα νέα μέλη της κυβέρνησης ανέφερε ότι η επιλογή τους βασίστηκαν κυρίως στο ήθος και την εντιμότητα που τους χαρακτηρίζουν εκτός από τις ικανότητες και τις επιστημονικές τους γνώσεις. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνετε, κατέληξε ο Πρόεδρος.

Ετοιμότητα να φέρουν εις πέρας το απαιτητικό έργο που αναλαμβάνουν εξέφρασαν τα νέα μέλη

Την ετοιμότητά τους να φέρουν εις πέρας το απαιτητικό έργο που αναλαμβάνουν και να εργαστούν με προσήλωση για την υλοποίηση τόσο του κυβερνητικού προγράμματος της Κυβέρνησης Αναστασιάδη όσο και του Εθνικού Σχεδίου «Κύπρος- το αύριο», εξέφρασαν τα νεοδιοριζόμενα μέλη της Κυβέρνησης κατά την τελετή διαβεβαίωσης στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας εκ μέρους των νεοδιοριζόμενων μελών της Κυβέρνησης, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου είπε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για το συνάδελφό της, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, όσο και για την ίδια, να υπηρετήσουν τα δύο νευραλγικά Υπουργεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτά της Υγείας και της Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αλλά και για την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, που θα αναλάβει το αξίωμά της μετά τη ψήφιση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Τιμή, όπως είπε, αποτελεί και για την ομάδα επικοινωνίας που θα πλαισιώνει τον Πρόεδρο στο Προεδρικό, του νέου Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου, της νέας Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισσινού και του νέου Διευθυντή του Γραφείου Τύπου Ανδρέα Ιωσήφ, αλλά και ο διορισμός του Παναγιώτη Σεντώνα, στη θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού, με διεύρυνση των καθηκόντων του και τη μετονομασία του σε Επίτροπο του Πολίτη.
 
«Αναγνωρίζουμε το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί. Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας το απαιτητικό έργο που αναλαμβάνουμε και να εργαστούμε με προσήλωση για την υλοποίηση τόσο του κυβερνητικού προγράμματος της Κυβέρνησης Αναστασιάδη όσο και του Εθνικού Σχεδίου Κύπρος- το αύριο», είπε.

Εκ μέρους του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, μετέφερε την αποφασιστικότητά του να αφοσιωθεί στις ζωτικές προτεραιότητες του Υπουργείου του, δηλαδή τη διαχείριση της πανδημίας, την πιστή εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας, την αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών και επενδυτικών δράσεων που προνοούνται στο κυβερνητικό πρόγραμμα και το Σχέδιο «Κύπρος- το αύριο» και την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος.
 
Εκ μέρος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου, μετέφερε τη διαβεβαίωσή του να εργαστεί με μοναδικό στόχο να φέρει εις πέρας την αποστολή του σε πλήρη συνεργασία και συνεννόηση με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στις προτεραιότητες του, είπε, είναι να εμπλουτίσει τον τρόπο λειτουργίας του γραφείου του, εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία.

Όσον αφορά την ίδια, η κ. Δράκου ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του.
 
«Στους 20 μήνες που έχουμε μπροστά μας οι στόχοι έχουν ιεραρχηθεί από εσάς και δεν είναι άλλοι από την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης και τη βελτίωση του νομικού πλαισίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι ήδη μια σειρά σχετικών νομοσχεδίων είναι κατατεθειμένα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εξέφρασε την ελπίδα πως, σε πλήρη συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις, θα καταστεί εφικτό να ψηφισθούν.
 
«Ευελπιστώ, λοιπόν, στη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε η περίοδος αυτή να είναι γόνιμη, ωφέλιμη για τη χώρα μας και να ανταποκριθούμε στις απαιτητικές προσδοκίες των συμπολιτών μας», είπε.

Προς τούτο, διαβεβαίωσε τόσο για την ίδια όσο και για τους συναδέλφους της, για τη βούληση που διαθέτουν για ευρύτερη δυνατή συνεργασία και συνδιαβούλευση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις – ανεξαρτήτως πολιτικών ή ιδεολογικών τοποθετήσεων.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η όποια καλόπιστη κριτική, είναι καλοδεχούμενη, ως απαραίτητη για τη δυνατότητα διόρθωσης τυχόν λαθών και παραλείψεων.

Ευχαρίστησε επίσης το σύνολό των προκατόχων της για το σημαντικό μέχρι στιγμής έργο που έχουν παραγάγει και την παρακαταθήκη που έχουν αφήσει, η συνέχιση των οποίων συνιστά όπως είπε για εκείνους πρόσθετη ευθύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση