ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:45
 

Όροι αναφοράς σε εκκρεμές

Συνεχίζει τη διαδικασία και τις διαβουλεύσεις η Λουτ

Newsroom K

Μετά από ένα καθημερινό πήγαινε έλα σε Προεδρικό και Κατεχόμενα, η ειδική απεσταλμένη του γ.γ των Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Χολ Λουτ αποχώρησε από την Κύπρο, χωρίς να έχει στο χαρτοφυλάκιό της κλειδωμένους τους όρους αναφοράς. Κίνηση η οποία θεωρείτο και η επιθυμητή από τα Ηνωμένα Έθνη, για τις περαιτέρω διαδικασίες. Όπως ανέφεραν οι δύο ηγέτες μετά και την κοινή τους συνάντηση η προσπάθεια συνεχίζεται και εναπόκειται στην ίδια την κα Λουτ αλλά και τον γ.γ των Ηνωμένων Εθνών να αποφασιστεί πώς ακριβώς θα συνεχίσει η συνομολόγηση των όρων αναφοράς.

Για πρώτη φορά, η κ. Λουτ, πριν από την συνάντηση της με τους δύο ηγέτες προχώρησε σε μια σύντομη δήλωση, κάνοντας αναφορά σε σοβαρές συζητήσεις οι οποίες ήταν αρκετά επικεντρωμένες, σημειώνοντας παράλληλα πως «πρόκειται για συνεχιζόμενη προσπάθεια και οι δύο ηγέτες έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τη διαδικασία».

Αναστασιάδης: Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα

Με το τέλος της συνάντησης, ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε την συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα και σημείωσε πως δεν έγινε οποιαδήποτε συζήτηση. «Είναι θέμα της κας Λουτ με τις επαφές που θα έχει και με τις εγγυήτριες δυνάμεις να κρίνει ή να προετοιμάσει κάτι που να αποτελεί τη βάση για τους όρους αναφοράς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης διαμηνύοντας πως η ελπίδα δεν εγκαταλείπεται και πως η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. «Εκείνο που γνωρίζω είναι το βέβαιο πως θα τον συναντήσω» σημείωσε απαντώντας για την προοπτική τριμερούς συνάντησης.

Ακιντζί: Δεν θα γίνει τριμερής στον ΟΗΕ

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο κ. Ακιντζί σε αναφέροντας πως «δεν ολοκληρώθηκε η προσπάθεια για τους όρους αναφοράς»,. Την ίδια στιγμή σημείωσε πως οι όροι είναι ο κύριος στόχος των διαπραγματεύσεων. Σχετικά με το ενδεχόμενο της τριμερούς, ο κ. Ακιντζί εξέφρασε την επιθυμία αυτή να πραγματοποιηθεί ωστόσο επισήμανε πως «δεν αναμένεται να συμβεί κατά την διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ» αφήνοντας ανοικτό το θέμα της ημερομηνίας.
Να σημειωθεί ότι η κ. Λουτ βρίσκεται στην Κύπρο από το περασμένο Σάββατο και πραγματοποίησε συνολικά έξι ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X