ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ούγγρος ΥΠΕΞ: Αλληλεγγύη Ουγγαρίας προς την Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε εκτενώς τον Peter Szijjártó για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, καθώς και για τις τουρκικές έκνομες ενέργειες στην ΑΟΖ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Κυπριακή Δημοκρατία και την πλήρη σύμπλευσή της με τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjártó στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τον Peter Szijjártó συνόδευε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε με τον κ. Szijjártó την κατάσταση που επικρατεί στις δύο χώρες σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, τις διμερείς συνέργειες για την ενίσχυση του τομέα του τουρισμού, καθώς και άλλα θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ουγγαρίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε εκτενώς τον Ούγγρο Υπουργό Εξωτερικών για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, καθώς και για τις τουρκικές έκνομες ενέργειες και προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποδεικνύοντας την αποσταθεροποιητική διάσταση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του ο Ούγγρος αξιωματούχος εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Κυπριακή Δημοκρατία και την πλήρη σύμπλευσή της με τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολούθως, ο κ. Szijjártó είχε χωριστές συναντήσεις, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Υπουργό Εξωτερικών και με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση