ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ουκρανικό και Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας στη συνάντηση ΠτΒ - Ευρωπαία Επίτροπο

Η Ευρωπαία Επίτροπος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο όπου συμμετέχει στις εργασίες του Συνεδρίου του «Democracy Forum»

ΚΥΠΕ

Το Ουκρανικό, θέματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας και το σχετικό πλάνο δραστηριοτήτων της Κύπρου, καθώς και οι προοπτικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στη μετα-πανδημία εποχή σε θέματα έρευνας καινοτομίας και εκπαίδευσης, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου με την Ευρωπαία Επίτροπο για θέματα Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Mariya Gabriel.

Η Ευρωπαία Επίτροπος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο όπου συμμετέχει στις εργασίες του Συνεδρίου του «Democracy Forum» που διοργανώνεται από το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη σε συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Βουλή, κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας και το σχετικό πλάνο δραστηριοτήτων της Κύπρου, τις προοπτικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στη μετα-πανδημία εποχή σε θέματα έρευνας καινοτομίας και εκπαίδευσης, τη σημασία της συμμετοχής των νέων ανθρώπων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, καθώς επίσης τον συνεχιζόμενο πόλεμο και το ανθρωπιστικό δράμα στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαία Επίτροπος εξήρε τη σημασία των σωστών μηνυμάτων που διαχέονται στην κοινωνία μέσα από τη διοργάνωση του Democracy Forum και υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης των ευρωπαϊκών αξιών. Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημασία της διασφάλισης της συμμετοχής των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, καθώς και τη σημασία του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν οι γυναίκες σε θέματα άσκησης πολιτικής.

Όσον αφορά το ανθρωπιστικό δράμα στην Ουκρανία, η κ. Δημητρίου δήλωσε ότι η Κύπρος, ως χώρα που έχει υποστεί εισβολή και κατοχή από την Τουρκία το 1974, συναισθάνεται πλήρως τις συνέπειες του πολέμου και του ανθρωπιστικού δράματος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αναφέρθηκε επίσης στην ανθρωπιστική βοήθεια που απεστάλη από την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ουκρανία, καθώς επίσης και στην ευκαιρία που είχε από κοινού με εννέα γυναίκες Προέδρους Κοινοβουλίων της ΕΕ να επισκεφθεί τους πρόσφυγες στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας και να ζήσει από κοντά το ανθρωπιστικό δράμα των προσφύγων.

Η Πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε, τέλος, ανοιχτή πρόσκληση στην Ευρωπαία Επίτροπο να επισκεφθεί εκ νέου την Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση