ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ούρσουλα για «Χρυσά Διαβατήρια»: Οι παραβάσεις παροχής τους δεν θα γίνονται ανεκτές

Στην «Έκθεση για το Κράτος Δικαίου στα Κράτη-Μέλη» το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα

Newsroom K

Μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η προετοιμασία και δημοσιοποίηση, της πρώτης ετήσιας Έκθεσης για το Κράτος Δικαίου, στα Κράτη-Μέλη.

Σε δηλώσεις επί του θέματος, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έκανε έμμεση αναφορά στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι «παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου, που αφορούν την παροχή χρυσών διαβατηρίων, δεν θα γίνονται δεκτές».

Η πρώτη ετήσια Έκθεση για το Κράτος Δικαίου στα Κράτη-Μέλη, αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός Σεπτεμβρίου 2020, με την κα. Φον ντερ Λάιεν να υπογραμμίζει ότι το κείμενο θα πρέπει να λειτουργεί «ως σημείο αναφοράς» και να διασφαλίζει ότι τα Κ-Μ «δεν θα προβαίνουν σε παρατυπίες».

«Παραβάσεις από τα Κ-Μ που αφορούν το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την ελευθερία του Τύπου και την Δικαστική ανεξαρτησία, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές», πρόσθεσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα τόνισε, ότι ο προϋπολογισμός της Ε.Ε., μέσω της Έκθεσης, θα προστατεύεται από «οποιαδήποτε μορφή διαφθοράς». Το θέμα «δεν είναι διαπραγματεύσιμο», τόνισε.

Η ετήσια έκθεση για το Κράτος Δικαίου

Αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού μηχανισμού για το Κράτος Δικαίου που περιέχεται στις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο μηχανισμός θα λειτουργεί ως προληπτικό εργαλείο, για την εμβάθυνση του διαλόγου και την από κοινού ευαισθητοποίηση όσον αφορά ζητήματα που άπτονται του Κράτους Δικαίου.

Μέσω ετήσιας υποβολής εκθέσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχίζοντας από το 2020, θα παρακολουθούνται σημαντικές εξελίξεις σε όλα τα Κράτη-Μέλη, είτε θετικές είτε αρνητικές, σχετικά με το Κράτος Δικαίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πάνω από 2.000 οι συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι

«Πούτιν και Ερντογάν, ίδιο πιτσίμι! »
ΑΚΑ  |  12:28

«Είχαμε σχέση, δεν ήταν βιασμός»

«Ένας γάδαρος βιαστής μίλησε. Κανονίστε τον!!!»
ΑΚΑ  |  12:27

Σε ελεύθερη πτώση το bitcoin το τελευταίο 15νθήμερο

«Φίλος, γνώστης των οικονομικών είπε προ 3 ετών ότι οι `ανακαλύψαντες` το bitcoin θα βρεθούν πίσω από ...»
ΑΚΑ  |  12:25

Πρ. Βουλής στην «Κ»: Μονόδρομος η δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη

«Πρόεδρε της Βουλής, άμα το δούμε εν να τα πιστέψουμε! Το γεγονός ότι ανήκεις στο ΑΚΕΛ μας κάνει να ...»
ΑΚΑ  |  12:20

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση