ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οζερσάι: Από τις 22/6 μπορούν να πηγαινοέρχονται αυθημερόν οι Τ/κ εργαζόμενοι

Οι 14 ημέρες ολοκληρώνονται στις 22 Ιουνίου, οπόταν η εικόνα θα ξεκαθαρίσει και θα δούμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το άνοιγμα της νότιας Κύπρου προς το εξωτερικό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Από τις 22 Ιουνίου και εφόσον οι συνθήκες παραμένουν ως έχουν (όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού) μπορούν να αρχίσουν οι αυθημερόν διελεύσεις των Τ/κ εργαζομένων στην ε/κ πλευρά, ανακοίνωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι σημείωσε ότι στις 8 Ιουνίου άρχισαν οι πτήσεις χωρίς καραντίνα στην "νότια Κύπρο"(Κυπριακή Δημοκρατία), όπως είπε, και 14 μέρες μετά «θα φανεί το αποτέλεσμα αυτής της ρύθμισης. Οι 14 ημέρες ολοκληρώνονται στις 22 Ιουνίου, οπόταν η εικόνα θα ξεκαθαρίσει και θα δούμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το άνοιγμα της νότιας Κύπρου προς το εξωτερικό. Εάν σ’ εκείνη την ημερομηνία δεν υπάρξει σημαντική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων στην ε/κ πλευρά, μπορούν να ξεκινήσουν οι διελεύσεις των πολιτών μας που δουλεύουν στο νότο και που μένουν στην Πύλα, με τον όρο της διενέργειας τεστ PCR πριν την πρώτη διέλευση».

Στο μεταξύ, σε διαδικτυακή εκπομπή το πρωί της ιστοσελίδας Χαμπέρ Κίπρις, ο «υπεξ» κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε το θέμα των Τ/κ εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές με τον κ. Οζερσάι να λέει ότι «δεν είναι οι μόνοι που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι».

Υπάρχουν οικογένειες, πρόσθεσε, που εδώ και 3 μήνες διαμένουν χώρια, άλλοι που έμειναν σε σπίτια ατόμων που δεν γνώριζαν για 2,5 μήνες. Υπάρχει λαϊκισμός στο θέμα αυτό. Ο καθένας εγκλωβίστηκε κάπου. Βιώνουν τον εγκλωβισμό και οι εργαζόμενοι στο νότο, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Εμείς σκεφτόμαστε την υγεία όλης της κοινότητας».

H πρόταση των Ε/κ, πρόσθεσε, αφορά και το αίτημα για Ε/κ που μένουν στην Καρπασία, αλλά και τους Μαρωνίτες, «Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει ένα ρίσκο. Αλλωστε εμείς ήρθαμε μέχρις εδώ λαμβάνοντας ρίσκο». Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι πρέπει να υπάρξει «ένα συγκρατημένο άνοιγμα προς τα έξω, αλλιώς το τίμημα θα είναι βαρύ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X