ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οζερσάι για προσφυγικό: Υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα που θα πονέσουν την ε/κ πλευρά

Ο «υπεξ» είπε ότι παρακολουθούν την κατάσταση στενά λέγοντας ότι τα μέτρα στα οδοφράγματα είναι περιοριστικά

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εάν η πρόθεσή του είναι το προσφυγικό είμαστε έτοιμοι για συνεργασία, εάν θα προκαλέσουν ζημιά στην οικονομία μας, θα πάρουμε αντίμετρα, δήλωσε ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται στις διελεύσεις στα οδοφράγματα μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Οζερσάι είπε ότι παρακολουθούν την κατάσταση στενά λέγοντας ότι τα μέτρα αυτά είναι περιοριστικά. «Προχώρησαν με περιορισμούς επικαλούμενοι ως δικαιολογητικό την κινητικότητα των προσφύγων. Εάν πράγματι είναι πρόθεσή τους το προσφυγικό, εμείς ως Τ/κ αρμόδιοι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους και να είμαι βοηθητικοί. Ωστόσο εάν χρησιμοποιώντας τις προσφυγικές ροές ως δικαιολογία, προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας μέσω του νότου και να ζημιώσουν την οικονομία μας, τότε θα είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα που θα πονέσουν την ε/κ πλευρά. Δεν είναι αυτό που επιθυμούμε, αλλά ελπίζω να μην μας υποχρεώσουν να το κάνουμε».

Το μήνυμά του προς την κοινή γνώμη, είπε ο κ. Οζερσάι, είναι ότι το «υπεξ» παρακολουθεί τις νέες ρυθμίσεις που άρχισαν να εφαρμόζονται στα οδοφράγματα. «Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα πώς θα προχωρήσουν (οι Ε/κ) στην εφαρμογή των αλλαγών χωρίς να κάνουν αλλαγές στον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής».

Ο κ. Οζερσάι μίλησε για δυσκολίες που προέρχονται από το ότι τα δύο «κράτη» - κατά την έκφρασή του – δεν αναγνωρίζουν το ένα το άλλο και αυτό είναι φυσιολογικό από την στιγμή που δεν υπάρχει μια συμφωνία στο Κυπριακό, λέγοντας ότι η λύση ωστόσο στο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι εφικτή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε μια συνολική επίλυση του Κυπριακού.

Είναι σωστό, συνέχισε, ότι λόγω του πολέμου στην Συρία υπάρχουν πολύ σοβαρές προσφυγικές ροές «και είναι πραγματικότητα ότι υπάρχει αύξηση αυτού του φαινομένου στην Κύπρο». Σύντομα, είπε, θα φανεί ο πραγματικός σκοπός των Ε/κ και αυτοί θα ενεργήσουν ανάλογα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X