ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εμπλοκή στο ζήτημα των οδοφραγμάτων

Η «κυβέρνηση» διαφωνεί με τους δυο ηγέτες

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η «κυβέρνηση» του Ερσίν Τατάρ έχει άλλη άποψη για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των νέων κρουσμάτων στις ελεύθερες περιοχές κατά τις επόμενες ημέρες. Η τελική απόφαση από τ/κ πλευράς, για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων θα ληφθεί από το «Υπουργείο Υγείας» και όχι φυσικά από την δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή.

Τα παραπάνω μηνύματα στέλνει η «κυβέρνηση» λίγο μετά την κρίσιμη τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ηγετών σχετικά με το ζήτημα της επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων. Ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «Υπουργός Εξωτερικών», πριν από λίγο προέβη σε σημαντικές δηλώσεις για το όλο ζήτημα.

Η δημόσια υγεία των τ/κ

Ο Κουντρέτ Όζερσαϊ μιλώντας στο Μπαϊράκ, υπογράμμισε ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων εξαρτάται από την πορεία της επιδημίας στις ελεύθερες περιοχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων στις ελεύθερες περιοχές αυξηθεί πριν από τις 8 Ιουνίου, το άνοιγμα των οδοφραγμάτων για άτομα που εμπίπτουν στις 5 κατηγορίες που συμφώνησαν οι δυο ηγέτες, θα έκθετε σε κίνδυνο την τ/κ πλευρά. «Σε μια τέτοια περίπτωση, τα μέτρα μας θα είναι διαφορετικά», προειδοποίησε ο κ. Όζερσαϊ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι το ζήτημα της σταδιακής επαναλειτουργίας των οδοφραγμάτων ακόμη δεν έχει διευθετηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Όζερσαϊ, και η τ/κ πλευρά επιθυμεί την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων. Ωστόσο, την παρούσα στιγμή ύψιστης σημασίας είναι η δημόσια υγεία των τ/κ. για αυτόν τον λόγο, στο συγκεκριμένο ζήτημα, η τελική λύση θα ληφθεί από την «κυβέρνηση», όπως άλλωστε η ίδια έλαβε απόφαση για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

«Δεν άνοιξαν ακόμη τα οδοφάγματα»

Σύμφωνα με τον κ. Όζερσαϊ την παρούσα στιγμή υπάρχει μόνο συμφωνία επί της αρχής των δυο ηγεσιών. Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για τα οδοφράγματα. «Στις 8 Ιουνίου δεν ανοίγουν τα οδοφράγματα», τόνισε ο κ. Όζερσαϊ, ο οποίος πρόσθεσε τα εξής: «Η ε/κ πλευρά δηλώνει ότι «θα επιτρέψω σε ανθρώπους σε πέντε κατηγορίες να περάσουν χωρίς καραντίνα» από τις 8 Ιουνίου, στα άτομα, που εργάζονται, σπουδάζουν, νοσηλεύονται στο Νότο, και στους ε/κ και Μαρωνίτες που ζουν στο Βορρά. Αυτή είναι η πρόταση. Πρέπει να αποφασίσουμε το τι θα κάνουμε γι' αυτό το ζήτημα. Και εμείς προσεγγίζουμε θετικά αυτές τις προτάσεις. Το Υπουργείο Υγείας θα δημιουργήσει τις απαραίτητες προτάσεις για το τι θα πρέπει να γίνει και θα τις παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο. Υπάρχουν οι προαναφερθείσες ιδέες, αλλά όλα αυτά εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας στο Νότο».

Οι τ/κ κάτοικοι της Πύλας

Ο κ. Όζερσαϊ πρόσθεσε επίσης, ότι η τ/κ πλευρά ετοιμάζεται να επιτρέψει τηνβ μετάβαση των τ/κ κατοίκων της Πύλας στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τους όρους που δημοσίευσε πριν από λίγο καιρό η Κ. Οι τ/κ θα πρέπει να δεσμευτούν ότι δεν θα επισκεφθούν τις ελεύθερες περιοχές και να πραγματοποιηθούν τεστ τύπου PCR.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση