ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:12
 

Οζερσάι: Καθορίζουμε το σημείο της γεώτρησης

Τι δήλωσε ο «ΥΠΕΞ» σχετικά με τα νέα βήματα της τουρκικής πλευράς στην κυπριακή ΑΟΖ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «Υπουργός Εξωτερικών» πραγματοποίησε δηλώσεις στο γερμανικό δίκτυο DW σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Κουντρέτ Οζερσάι τοποθετήθηκε για την έναρξη εργασιών του τουρκικού σκάφους Μπαρμπαρός νοτίως της Κύπρου, όπου έχει εξουσιοδοτήσει η τουρκοκυπριακή πλευρά την τουρκική εταιρία ΤΡΑΟ.

«Πράττουν ότι δηλώσαμε προηγουμένως. Βρισκόμαστε τώρα στο στάδιο της γεώτρησης. Θα καθορίσουμε το σημείο γεώτρησης», τόνισε ο κ. Οζερσάι, ο οποίος πρόσθεσε τα εξής: «Για το λόγο αυτό, το πλοίο Barbaros Hayrettin Pasa θα μετέβη στις περιοχές εγγραφής F και G, που είχαν προηγουμένως ανακοινωθεί από την ΤΔΒΚ, για τη διεξαγωγή σεισμικής έρευνας. Η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί στον τόπο που θα καθοριστεί μετά από αυτή την εργασία. Με την τελευταία έρευνα, η TPAO θα καθορίσει την ακριβή θέση της γεώτρησης. Επειδή η ανασκαφή που θα γίνει στο όνομα της ΤΔΒΚ δεν θα γίνει για το φαίνεσθαι, θα πραγματοποιηθεί στο σημείο όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εξεύρεσης φυσικού αερίου».

Ο κ. Οζερσάι, στα πλαίσια της τοποθέτησης του, ανέφερε και τα εξής: «Ως ΤΔΒΚ, έχουμε καθορίσει και δηλώσει ορισμένες περιοχές στο βόρειο τμήμα του νησιού. Το ίδιο πράξαμε και στον νότο, όπως και η ελληνοκυπριακή πλευρά. Η ε/κ πλευρά παραχώρησε άδεια την ENI και την EXXON, εμείς παραχωρήσαμε άδεια στην TPAO ως εταιρεία γεώτρησης για λογαριασμό της ΤΔΒΚ. Τώρα θα καθορίσουμε το σημείο από όπου θα αρχίσουμε να σκάβουμε. Και θα ξεκινήσουμε την γεώτρηση, όπως έπραξε η ε/κ διοίκηση».

Ο κ. Οζερσάι επαναλαμβάνοντας την πρόταση της τ/κ πλευράς για συνεργασία στο ζήτημα της ΑΟΖ πριν την λύση του κυπριακού, αναφέρθηκε στην σημασία όλων των παραγόντων σε αυτό το πεδίο, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να δημιουργήσει σχέσεις αλληλοεπίδρασης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X