ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οζερσάι: Μια ομάδα Τ/κ εργαζομένων θα περάσει στις ελεύθερες περιοχές

Tα άτομα υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο PCR με σκοπό να περάσουν στην ε/κ πλευρά και να πάνε στους χώρους εργασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μια ομάδα 30 περίπου Τ/κ θα περάσουν το πρωί της Τρίτης, από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου για να πάνε στις δουλειές τους στις ελεύθερες περιοχές, ώστε να μην τις χάσουν, δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι σε αυτά τα άτομα έχουν γίνει τεστ PCR.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι, που μιλούσε στη «βουλή», είπε ότι τα άτομα αυτά υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο PCR με σκοπό να περάσουν στην ε/κ πλευρά για να πάνε στους χώρους εργασίας και αυτό πιθανόν να γίνει αύριο και θα παραμείνουν στις ελεύθερες περιοχές για μερικές εβδομάδες (ΣΣ: την 1η Ιουλίου θα επιτρέπονται οι διελεύσεις χωρίς καραντίνα με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου»).

Το λιγότερο, πρόσθεσε, αυτό θα ισχύει για 14 ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι γίνεται μια μελέτη για το επόμενο στάδιο του «ανοίγματος» και σκέφτονται διάφορους τρόπους, όπως κατηγοριοποίηση χωρών από τις οποίες οι αφιχθέντες θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα ή θα ζητείται μόνο τεστ PCR ή θα εισέρχονται στο ψευδοκράτος χωρίς να χρειάζεται κάτι από τα δύο.

Έχουν πάρει, συνέχισε, την απόφαση να μην μπαίνουν σε καραντίνα όσοι εισέρχονται στα κατεχόμενα από την 1η Ιουλίου, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από την πορεία των κρουσμάτων στο «νότο».Τις επόμενες 3 εβδομάδες, είπε, θα παρακολουθούν την κατάσταση.

Στο μεταξύ, το «υπουργείο υγείας» διέψευσε δημοσίευμα σε τ/κ ιστοσελίδα ότι η επιστημονική ομάδα, που συνεδρίασε τη Δευτέρα, έδωσε το πράσινο φως για τις διελεύσεις προς το «νότο» χωρίς καραντίνα στην επιστροφή.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην συνεδρία η εν λόγω ομάδα συζήτησε τόσο το θέμα των αφίξεων από την Τουρκία, όσο και των διελεύσεων και κατέληξε στο ότι, μέχρι να αρχίσουν ελεύθερα οι διελεύσεις, οι Τ/κ που εργάζονται στην «νότια Κύπρο» - όπως αναφέρεται – θα μπορούν να περνούν από τα σημεία διέλευσης, αλλά στην επιστροφή θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα.

Συζητήθηκε, προστίθεται, ότι θα παρέχονται διευκολύνσεις σε άτομα που έχουν ανάγκη να περάσουν στην ε/κ πλευρά, αλλά θεωρήθηκε ότι είναι ακόμη νωρίς για να αρχίσουν οι ελεύθερες διελεύσεις, πράγμα που θεωρούν επικίνδυνο επί του παρόντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X