ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οζερσάι: Μοιρασιά στην ΑΟΖ ακόμη και δίχως λύση

Σύμφωνα με τον κ. Όζερασαϊ, ακόμη και σε περίπτωση που δεν είναι εφικτός ένας συνεταιρισμός, οι δυο πλευρές θα πρέπει να συνεννοηθούν για την ΑΟΖ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα, η τ/κ πλευρά αντέδρασε στις νέες τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με τον καταμερισμό των κερδών από το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της «κυβέρνησης» και «Υπουργό Εξωτερικών», ο Νίκος Αναστασιάδης από μόνος του δεν μπορεί να αποφασίσει για τον καταμερισμό του νέου πλούτου. Ο Κουντρέτ Όζερσαϊ τόνισε τα εξής: «Απευθύνω έκκληση προς τον κ. Αναστασιάδη. Θα ήταν καλά αν πάψει να τοποθετείται λες και είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης αυτού του φυσικού πλούτου. Αν πραγματικά επιθυμεί να μοιραστεί τον πλούτο μαζί μας, ας καθίσει μαζί μας στο τραπέζι και να ξεκινήσουμε μια ώρα αρχύτερα να συζητάμε το τι θα μοιραστούμε και με ποια αναλογία. Μια ώρα αρχύτερα να συνεννοηθούμε. Ο ίδιος δεν μπορεί να αποφασίσει (για τον καταμερισμό) λες και είναι ο ιδιοκτήτης του. Είμαστε συνέταιροι αυτών των πηγών και το ποσοστό θα καθοριστεί από κοινού».

Η τ/κ πρόταση

Σύμφωνα με τον κ. Όζερασαϊ, ακόμη και σε περίπτωση που δεν είναι εφικτός ένας συνεταιρισμός, οι δυο πλευρές θα πρέπει να συνεννοηθούν για την νέα μοιρασιά. Για αυτήν την μοιρασιά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα όσα συνέβησαν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, οι άδικες απώλειες, η παραβίαση δικαιωμάτων κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση η μοιρασιά δεν θα μπορούσε να στηριχθεί αποκλειστικά στην αναλογία πληθυσμού.

Ο κ. Όζερσαϊ προσθέτει ότι τα επιχειρήματα της ε/κ πλευράς για το φυσικό αέριο πλέον δεν πείθουν την ε/κ πλευρά. Η ε/κ πλευρά επιχειρεί να θέσει υπό τον έλεγχο της τα δικαιώματα (το μερίδιο) της τ/κ πλευράς πραγματοποιώντας αναφορά στην προοπτική της λύσης, η οποία, υπό τις σημερινές συνθήκες δεν είναι εφικτή.

Ο «ΥΠΕΞ» προβάλει ακόμη, την άποψη ότι το διεθνές δίκαιο προβλέπει τους όρους μιας τέτοιου είδους μοιρασιάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X