ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:43
 

Οζερσάι: Να τερματιστούν οι εξοπλιστικές δραστηριότητες της ε/κ πλευράς

Ξεπερνούν τα όρια της αυτοάμυνας αναφέρει σε δηλώσεις του ο «υπουργός εξωτερικών»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε απαίτηση για άμεσο τερματισμό των εξοπλιστικών δραστηριοτήτων της ε/κ πλευράς προχώρησε ο «υπουργός Εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν ο αμυντικός εξοπλισμός στην ε/κ πλευρά αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα σε σημείο που ξεπερνά την αυτοάμυνα και αγγίζει τα όρια της βαριάς απειλής. "Σε μία περίοδο" όπως είπε ο κ. Οζερσάι "που καταβάλλεται προσπάθεια για να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης στις σχέσεις των δύο κοινοτήτων" οι εν λόγω ενέργειες θεωρούνται ανειλικρινείς και προβοκατόρικες. 

Το «ΥΠΕΞ» αναφέρεται στην αγορά νέων όπλων εκ μέρους της Κύπρου από την Σερβία.Όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν η ε/κ πλευρά θα αγοράσει από τη Σερβία οκτώ στρατιωτικά οχήματα (TOMA) τύπου Milosh BOV M16 4x4, τα οποία είναι ασθενοφόρα και χρησιμοποιούνται για περιπολία, εξερεύνηση και μεταφορά προσωπικού, καθώς και είκοσι-πέντε 155άρια NORA B-52», αναφέρει το τ/κ ανακοινωθέν, το οποίο προσθέτει ότι η ε/κ πλευρά θα αγοράσει επίσης από την Γερμανία σαράντα ένα Leopard 2A4 και δυο σκάφη τύπου ανοιχτής θαλάσσης από την Γαλλία.

Τα δυο σκάφη θα αγκυροβολήσουν στο λιμάνι του Μαρί, όπου έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες για την φιλοξενία τους. Επίσης, στο εν λόγω ανακοινωθέν, αναφέρεται πως το λιμάνι του Μαρί θα χρησιμοποιηθεί από την Γαλλία το επόμενο διάστημα.

Βλέπουν κορύφωση έντασης

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν του "ΥΠΕΞ" η ε/κ πλευρά καταβάλλει προσπάθειες για την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων των ΗΠΑ στην ε/κ πλευρά σημειώνοντας πως ο Κουντρέτ Οζερσάι στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον προσπάθησε να εμποδίσει μία τέτοια εξέλιξη.

Σε περίπτωση όπως είπε που αρθεί το εμπάργκο, η ε/κ πλευρά "θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για εξασφάλιση περισσότερου στρατιωτικού εξοπλισμού". "Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό (θα έχει ως αποτέλεσμα) την κορύφωση της έντασης ανάμεσα στις δυο πλευρές" σημειώνεται. Αυτές οι ενέργειες όπως καταγράφεται εκ μέρους της ε/κ πλευράς απειλούν το κλίμα εμπιστοσύνης και ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου επικρατούν λεπτές ισορροπίες. Επίσης, στερούν κάθε είδους νόημα από την φιλοσοφία της δημιουργίας ενός συνεταιρισμού με βάση την συνεργασία στο νησί.

Η τελική προειδοποίηση

«Οι ενέργειες για εξοπλισμό της ε/κ διοίκησης δείχνουν τον πραγματικό σκοπό της ε/κ ηγεσίας σχετικά με το μέλλον του νησιού και εμπεριέχουν το στοιχείο της εχθρότητας, την οποία δεν καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε για πολύ καιρό. Σε αυτό το σημείο, καλούμε την ε/κ πλευρά να τερματίσει τις εν λόγω ενέργειές της, για τις οποίες απαιτείται η λήψη αντίστοιχων μέτρων από την πλευρά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X