ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οζερσάι: Θα πετύχει το άνοιγμα του Βαρωσιού αν «εκλεγεί»

Σε δηλώσεις του στην τουρκοκυπριακή «Κίπρις Πόστασι» ο Τ/Κ «υπεξ» ανέφερε ότι «το άνοιγμα του κλειστού Βαρωσιού δεν είναι μια θεωρία στο χαρτί»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Απόλυτη βεβαιότητα ότι θα επιτύχει το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της κατεχόμενης Αμμοχώστου σε περίπτωση εκλογής του στην «προεδρία» εξέφρασε ο «υπουργός εξωτερικών» Κουτρέτ Οζερσάι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία συμμετείχε, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή «Κίπρις Πόστασι».

Ανάφερε ακόμα ότι κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούσαν να λυθούν σε σημαντικό βαθμό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ίδιος θα μπορούσε να μειώσει την αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα για τους Τουρκοκύπριους.

«Πιστεύω ότι θα μπορέσω να υπερασπιστώ πολύ καλά τη βούληση του τουρκοκυπριακού ΄λαού΄ σε όλα τα επίπεδα, τη βούληση όλων των πολιτών αυτής της χώρας στις σχέσεις με τους Ελληνοκύπριους καθώς και στις σχέσεις με την Τουρκία και τον κόσμο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ξέρει πως θα κάνει τη φωνή των Τουρκοκυπρίων να ακούγεται καλύτερα διεθνώς.  

Αναφέροντας τους στόχους του για την περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού, ο Οζερσάι είπε ότι εξέφρασε αυτό του το όραμα και κατά τις «προεδρικές εκλογές» το 2015 και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως «υπουργός εξωτερικών» διαμόρφωσε την πολιτική της «κυβέρνησης» στην οποία συμμετείχε και τη μετάτρεψε σε απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου». 

«Άρχισα μελέτη απογραφής» πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι «πλέον είμαι εκατό τοις εκατό βέβαιος ότι θα μπορούσα να επιτύχω το άνοιγμα του κλειστού Βαρωσιού υπό τον έλεγχο της τουρκοκυπριακής διοίκησης για χρήση από τους παλιούς του κατοίκους. Βλέπω ότι όλοι ήρθαν στο σημείο που έλεγα εγώ πριν πέντε χρόνια. Το άνοιγμα του κλειστού Βαρωσιού δεν είναι μια θεωρία στο χαρτί».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση