ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οζερσάι: Χρειάζεται ενδελεχής μελέτη για το Βαρώσι

«Κανείς δεν μπορεί να μονοπωλεί θέσεις και απόψεις επί του ζητήματος αυτού», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το άνοιγμα των Βαρωσίων δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή με «δυο-τρεις προτάσεις αποστήθισης» αλλά ένα ζήτημα για το οποίο χρειάζεται να γίνει ενδελεχής μελέτη και να υποβληθούν προτάσεις που θα είναι εφικτές και αποδεχτές από τη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι σχολιάζοντας γραπτώς τα όσα έχουν αναφερθεί το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω των δηλώσεων του Ερσίν Τατάρ μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο ο κ. Οζερσάι στην γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι «κανείς δεν μπορεί να μονοπωλεί θέσεις και απόψεις επί του ζητήματος αυτού. Ακριβώς όπως και στο θέμα της ειρήνης και λύσης στο Κυπριακό δεν πρόκειται για προσωπικές θέσεις και απόψεις ενός κόμματος ή ενός ατόμου, έτσι και το θέμα της επιστροφής της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στους "πρώην ιδιοκτήτες τους" και το δικαίωμα εγκατάστασης δεν είναι ένα αστείο ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα περίπλοκο και η εφαρμογή του δεν μπορεί να γίνει με δύο-τρεις προτάσεις που κάποιος αποστήθισε».

Ο κ. Οζερσάι πρόσθεσε ότι το θέμα των Βαρωσίων έχει και διεθνείς διαστάσεις. «Οι πολίτες βλέπουν αυτούς που λένε ‘εγώ ξέρω το Δίκαιο της Θάλασσας, ξέρω για το Βαρώσι’, και χρησιμοποιούν 2-3 προτάσεις που έμαθαν απ’ έξω αλλά δεν μπορούν να τις στηρίξουν. Γιατί το πραγματικά σημαντικό εδώ είναι η διεθνής διάσταση του θέματος. Το να απευθύνεσαι σε κάποιον λέγοντας μια πρόταση, είναι εύκολο. Ωστόσο όταν εκλεγείς πρόεδρος αυτού του κράτους (ΣΣ: εννοεί του ψευδοκράτους) και έρθεις σε επαφή με τα μέλη των ΗΕ, του ΟΙΔ και της ΕΕ βλέπεις πόσο αρμόζει με το διεθνές δίκαιο αυτό το έργο (ΣΣ: το άνοιγμα των Βαρωσίων), πως μπορεί να τεθεί σε χρονοδιάγραμα, πώς μπορείς να εμποδίσεις το να απορριφθεί από την διεθνή κοινότητα, πώς θα αποδεχθούν οι άλλες χώρες το να επιτρέψεις την εγκατάσταση πολιτών σε μια στρατιωτική περιοχή και εάν αυτά τα καταφέρεις, τότε θα είσαι επιτυχημένος».

Ο ίδιος, συνέχισε ο κ. Οζερσάι, πριν πέντε χρόνια που ήταν (ξανά) υποψήφιος «πρόεδρος» είχε εκφράσει αυτή του την ιδέα και σήμερα ως «υπεξ» και με την αρμοδιότητα που του έδωσε το «υπουργικό συμβούλιο» ενημερώνει την διεθνή κοινότητα ως οφείλει και αφουγκράζεται τις αντιδράσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X