ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Π. Λεωνίδου: Το ΔΗΚΟ συνέβαλε εποικοδομητικά στην ανάπτυξη του τόπου

Ο κ. Λεωνίδου επικεντρώθηκε στο μέλλον των νέων της χώρας, για το οποίο απαιτείται, όπως είπε, μια συνεκτική και οραματική πολιτική στήριξης

ΚΥΠΕ

Το ΔΗΚΟ συνέβαλε εποικοδομητικά στο νομοθετικό έργο των τελευταίων χρόνων, ενισχύοντας την κυπριακή οικονομία, την κοινωνική συνοχή, τις ατομικές ελευθερίες, την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας, δήλωσε ο Βουλευτής του κόμματος Πανίκος Λεωνίδου στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2023.

Ο κ. Λεωνίδου επικεντρώθηκε στο μέλλον των νέων της χώρας, για το οποίο απαιτείται, όπως είπε, μια συνεκτική και οραματική πολιτική στήριξης που να δίνει τη δυνατότητα και την προοπτική για επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και κίνητρα στους νέους για δημιουργία οικογένειας. Για τον λόγο αυτό, συνέχισε, το ΔΗΚΟ συντάσσεται με τις προτάσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, όπως η ανάγκη σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, η ενίσχυση του θεσμού του Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την πρώτη γυμνασίου, η πιλοτική εφαρμογή του θεσμού του Τεχνικού Γυμνασίου και η αναβάθμιση των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ).

Σχετικά με το ογκούμενο, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα των συνεχιζόμενων μεταναστευτικών ροών, ο κ. Λεωνίδου είπε πως αν η υφιστάμενη κατάσταση συνεχιστεί θα καταστεί ανεξέλεγκτη, συμπληρώνοντας πως για τον λόγο αυτό το ΔΗΚΟ υιοθετεί τις προτάσεις που εξήγγειλε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για εντατικοποίηση της φύλαξης στα σημεία διέλευσης και ιδιαίτερα στην πράσινη γραμμή, επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου με την κατάλληλη στελέχωση των υπηρεσιών, αυστηροποίηση των ποινών για τους διακινητές και αναθεώρηση της επιδοματικής πολιτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΚΟ  |  Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση