ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάει Βρυξέλλες ο Κασουλίδης για το Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων

Ο ΥΠΕΞ θα παραθέσει γεύμα στους ομολόγους του

ΚΥΠΕ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Κυριακή ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει επαφές και διμερείς συναντήσεις με τον Υπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Josep Borrell, τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Διεύρυνσης, Olivér Várhelyi, καθώς και με την Κύπρια Επίτροπο για θέματα υγείας, Στέλλα Κυριακίδου»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στο επίκεντρο των συζητήσεων των Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, η κατάσταση σε Συρία και Λιβύη, οι εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα».

Πριν την έναρξη του Συμβουλίου, ο κ. Κασουλίδης θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας στους ομολόγους του με προσκεκλημένο τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ, Σεΐχη Ahmed Nasser Al-Mohammed Al-Sabah.

Κατά τη διάρκεια του προγεύματος αναμένεται να ανταλλαγούν απόψεις για τις σχέσεις ΕΕ-Κουβέιτ, καθώς επίσης και για τις σχέσεις ΕΕ- Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (ΣΣΚ), εν όψει και της επικείμενης υπουργικής συνάντησης ΕΕ- ΣΣΚ που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην ημερήσια διάταξη του οποίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Γαλλικής Προεδρίας, οι προσπάθειες για ενίσχυση της δημοκρατίας και προστασίας των εκλογικών διαδικασιών, η Διάσκεψη για τον Μέλλον της Ευρώπης, ο συντονισμός για διαχείριση της πανδημίας καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις ΕΕ-ΗΒ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση