ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάλι χάος στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου

Πραγματοποιήθηκε διακοπή ηλεκτρισμού στο παράνομο νέο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου και οι εφεδρικές γεννήτριες δεν δούλεψαν με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα συστήματα ελέγχου εναέριας

ΚΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκε διακοπή ηλεκτρισμού στο παράνομο νέο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου και οι εφεδρικές γεννήτριες δεν δούλεψαν με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Πτήσεις από την Άγκυρα, τα Άδανα και την Αττάλεια αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω, ενώ καθυστέρησαν και αναχωρήσεις.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος που αναφέρεται σε αυτό το νέο περιστατικό δυσλειτουργίας του παράνομου αεροδρομίου λόγω μη παροχής ρεύματος γράφει ότι «θύμα» έπεσε και το αεροπλάνο του «πρωθυπουργού», Ουνάλ Ουστέλ και του «υπουργού δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρικλί, οι οποίοι πήγαιναν στην Άγκυρα.

Ο κ. Αρικλί, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο αεροπλάνο λόγω της βλάβης της γεννήτριας στο παλιό κτίριο του αεροδρομίου, ανέφερε ότι «εκατοντάδες επιβάτες έπεσαν θύματα». Πρόσθεσε ότι ο «πρωθυπουργός» βρίσκεται επίσης στο αεροδρόμιο. Θα ερευνήσουμε αν πρόκειται για τεχνική βλάβη ή για σαμποτάζ, είπε.

Ο Τζεμ Καπισίζ, πρόεδρος της «ένωσης ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας», αντέδρασε στις δηλώσεις Αρικλί, τις οποίες χαρακτήρισε θρασύτατες. «Από την ημέρα που ήρθαν στην κυβέρνηση, βιώνουμε τις συνέπειες των υποχρεώσεων που άφησαν ημιτελείς, παραμέλησαν και απέτυχαν να κάνουν την ιδιωτική εταιρεία να εκπληρώσει», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «αν υπάρχει σαμποτάζ στις αερομεταφορές στη χώρα, είναι η κατάσταση στην οποία έχουν φέρει το αεροδρόμιο οι κυβερνώντες ως αποτέλεσμα της δικής τους αμέλειας, κάτι που είναι εμφανές με την κρίση που βιώνουμε σήμερα. Ο Ερχάν Αρικλί είναι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος για την κρίση που βιώνουμε σήμερα».

Τη δήλωση σχολίασε και ο Τουφάν Έρχιουρμαν, πρόεδρος του ΡΤΚ, ο οποίος αναρωτήθηκε πόσες φορές θα επικαλείται σαμποτάζ ο κ. Αρικλί και ποια από αυτές (τις φορές) έχει αποδειχθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση