ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παπαδάκης: Η ταυτότητα του νέου κόμματος και ποιους θα περιλαμβάνει

Στο «πράσινο» – «κόκκινο» χωράει και το «μπλε»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΕΔΕΚίτες, οι οποίοι έχουν διαγραφεί ή αποχωρήσει από το κίνημα, μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Βαρνάβα, αλλά και πρόσωπα από άλλα κόμματα, θα απαρτίζουν το νέο πολιτικό κόμμα που θα κινείται στον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παπαδάκη.

Μιλώντας σήμερα στον «Άλφα» τόνισε ότι αυτό το διάστημα βρίσκονται στο στάδιο των μεταξύ τους διαβουλεύσεων και του διαλόγου με την κοινωνία, διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν θέλουμε να κάνουμε μία προσπάθεια, η οποία να είναι μία φωτοβολίδα».

«Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση που θα φτιάξουμε, αλλά ένα κόμμα το οποίο θα απευθύνεται στον λαό»

Η ταυτότητα του νέου κόμματος

«Θέλουμε ένα ανοιχτό και διάφανο σοσιαλδημοκρατικό κίνημα, το οποίο θα είναι απέναντι στη διαφθορά και τη διαπλοκή», πρόσθεσε ο κ. Παπαδάκης, θέλοντας στη συνέχεια να διασαφηνίσει ότι «εάν η προσπάθειά μας είναι να δημιουργήσουμε ακόμη ένα άλλο κόμμα, δεν θα επιχειρούσαμε να προχωρήσουμε. Θέλουμε ένα κόμμα μακριά από την πεπατημένη, από παθογένειες, οι οποίες είναι ξεπερασμένες ήδη από την κοινωνία, ένα κόμμα στο οποίο θα χωράνε όλοι, χωρίς αποκλεισμούς, πλην ακραίων εκφράσεων σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού, δηλαδή των ‘‘ακραίων’’, οι οποίοι μιλούν για διχοτόμηση ή για ‘‘όποια λύση να ’ναι’’».

Σε παρατήρηση ότι οι ακραίες θέσεις υπάρχουν και σε άλλα ζητήματα, ο ευρωβουλευής είπε ότι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να έχει ακραίες θέσεις και να υιοθετεί ρατσιστικές ιδέες.

Η χρονική στιγμή για επίσημες ανακοινώσεις

«Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση που θα φτιάξουμε, αλλά ένα κόμμα το οποίο θα απευθύνεται στον λαό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκης, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι αρχικά να προχωρήσουν οι μεταξύ τους διαβουλεύσεις και ο διάλογος με την κοινωνία, προτού γίνουν οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για το νέο κόμμα.

Στο «πράσινο» – «κόκκινο» χωράει και το «μπλε»

«Ο συνδυασμός του πράσινου και του κόκκινου χρώματος είναι ένας συνδυασμός ο οποίος θα μπορούσε να εκφράζει ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλα χωράει και το μπλε μέσα», είπε για να περιγράψει σημειολογικά τη νέα προσθήκη στον κομματικό χάρτη της Κύπρου. Όσον αφορά την ονομασία του νέου κόμματος, είπε ότι είναι νωρίς για να αναφερθεί, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα βρίσκονται κάποιες εισηγήσεις στο πίσω μέρος του μυαλού των προσώπων που «τρέχουν» τη νέα πρωτοβουλία.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση