ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραίτηση εμπλεκομένων στις πολιτογραφήσεις ζητούν οργανωμένα σύνολα

Οι οργανώσεις πολιτών ζητούν τον άμεσο τερματισμό του επενδυτικού προγράμματος και τη μη αποδοχή νέων αιτήσεων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οργανωμένα σύνολα πολιτών σε διακήρυξή τους ενάντια στη διαφθορά ζητούν την άμεση παραίτηση όλων των πολιτικών αξιωματούχων εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας οι οποίοι ενεπλάκησαν άμεσα ή έμμεσα στην έκδοση διαβατηρίων μέσω του προγράμματος πολιτογραφήσεων, περιλαμβανομένου και του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή.

Οι οργανώσεις πολιτών ζητούν τον άμεσο τερματισμό του επενδυτικού προγράμματος, τη μη αποδοχή νέων αιτήσεων, και την εξέταση των αιτήσεων που εκκρεμούν από ανεξάρτητη επιτροπή με την συμμετοχή αδιαμφισβήτητου κύρους και ήθους προσώπων.

Ζητούν, επίσης, την άμεση δημοσίευση της «Λίστας Γιωρκάτζη», όπως προνοεί η απόφαση της Βουλής και όπως δοθεί άμεση πρόσβαση στον Γενικό Ελεγκτή σε όλους τους φακέλους των διαβατηρίων που εκδόθηκαν μέσω του σχεδίου για να γίνει ενδελεχής έλεγχος κατά πόσον παραβιάστηκε ο νόμος, καθώς και διερεύνηση για τυχόν εμπλοκή Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων και των οικογενειακών τους ή κομματικών επιχειρήσεων.

Ζητούν την τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε στις περιπτώσεις παραιτήσεων αξιωματούχων για λόγους ατιμωτικής συμπεριφοράς να τους αφαιρούνται αυτόματα όλα τα προνόμια και ωφελήματα. Εισηγούνται την θέσπιση και εφαρμογή Κώδικα Δεοντολογίας για τα μέλη του Υπουργικού, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, καθώς και για τους Βουλευτές. Για τα ανωτέρω θέματα, προτίθενται να προβούν σε παραστάσεις στους: Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής, Γενικό Εισαγγελέα, και αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Τα οργανωμένα σύνολα που απαρτίζουν την κίνηση είναι τα πιο κάτω: Πλατφόρμα ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!, ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΟΠΕΚ, ΦΗΜΟΝΟΗ, Αριστερή Κίνηση-Θέλουμε Ομοσπονδία (ΑΚΘΟ), Πρωτοβουλία για τη ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση