ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραιτήθηκε ο Γιαννάκη - Αποδεκτή από τον Πρόεδρο

Φέρεται να πλαστογράφησε τον βαθμό του απολυτηρίου του αλλά και το πτυχίο που όπως όλα δείχνουν δεν έχει

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παραιτήθηκε υπό τη σκιά του σκανδάλου περί πλαστογραφίας απολυτηρίου και πτυχίου ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιαννάκης Γιαννάκη. Την παραίτησή του έκανε αποδεκτή ο Πρόεδρος.

Η ανακοίνωση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη η οποία υπεβλήθη χθες.

Διερευνάται για πλαστογραφία ο Γιαννάκη

Τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων ζητεί ο γενικός ελεγκτής να εξετάσει η αστυνομία καθώς ο επίτροπος εθελοντισμού Γιαννάκης Γιαννάκη, φέρεται να πλαστογράφησε τον βαθμό απολυτηρίου του αλλά και το πτυχίο του που όπως όλα δείχνουν δεν έχει. Το θέμα αποκάλυψε ο «Φιλελεύθερος» και όπως καταγράφεται, ο γενικός ελεγκτής απέστειλε επιστολή στον Αρχηγό, όπου του αναφέρει πως κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας που ανέφερε πως ο κ. Γιαννάκη δεν είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών διενεργήθηκε έλεγχός του στον προσωπικό του φάκελο στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γιαννάκη προτού διοριστεί επίτροπος εθελοντισμού εργαζόταν ως λειτουργός στον Οργανισμό Νεολαίας. Θέση την οποία διατηρεί ακόμη.

Μετά από τον έλεγχο, όπως αποκαλύπτει ο «Φιλελεύθερος», διαπιστώθηκαν το εξής:

Το απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι εμφανώς παραποιημένο, αφού οι αριθμητικοί βαθμοί των περισσοτέρων μαθημάτων έχουν αλλοιωθεί προς τα πάνω και δεν συνάδουν με την περιγραφή του βαθμού ολογράφως. Είναι επίσης μεταφρασμένο στα αγγλικά.
Ενδεικτικό παράδειγμα τα γαλλικά όπου ολογράφως αναγράφεται eleven και ο αριθμός έχει παραποιηθεί σε 19. Αλλοιωμένοι παρουσιάζονται σχεδόν όλοι οι βαθμοί.

Ο γενικός βαθμός του απολυτηρίου (17 2/12) φαίνεται να έχει αλλοιωθεί με το χέρι (τόσο αριθμητικά όσο και ολογράφως) και δεν συνάδει με τον πραγματικό γενικό βαθμό. Αυτός προκύπτει αν υπολογιστεί ο μέσος όρος των βαθμών που διαβάζουμε ολογράφως. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο γενικός του κ. Γιαννάκη είναι 13 9/12.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία πάντως, ζητά από τον Αρχηγό να διερευνήσει συγκεκριμένα ζητήματα:
Πλαστογραφία του απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι καταχωρισμένο στον προσωπικό φάκελο του κ. Γιαννάκη στον ΟΝΕΚ.

Πλαστογραφία των δύο πτυχίων πανεπιστημίου (αυτού είναι καταχωρισμένο στον προσωπικό του φάκελο και αυτού που μας προσκόμισε τώρα).

Κυκλοφορία πλαστών εγγράφων.

Παραχώρηση στον Γενικό Ελεγκτή ψευδών στοιχείων (άρθρο 5 του Ν. 113/2002).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση