ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:33
 

Παρασκήνιο και διεργασίες για την Αμμόχωστο

Ο Μάρκος Τράγκολας ανακοίνωσε ανεξάρτητη υποψηφιότητα, με τα κόμματα να διαβουλεύονται ακόμα για το αν θα τον στηρίξουν

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε υποψήφιο κοινής αποδοχής προσβλέπουν όλα τα κόμματα για τη δημαρχία της Αμμοχώστου καθώς το τελευταίο που θέλουν εν μέσω θερινής ραστώνης και κρίσιμων εξελίξεων στο κυπριακό, είναι να κατέλθουν σε εκλογές. Το όνομα του Μάρκου Τράγκολα τέθηκε ως πρόταση από το ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, και παρά τις πρώτες θετικές σκέψεις, προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό και των δύο μεγάλων κομμάτων που θεωρούν ότι η θέση του Δημάρχου Αμμοχώστου είναι καθαρά πολιτική και θα πρέπει να αναληφθεί από πολιτικό πρόσωπο. Ο κ. Τράγκολας πάντως τους πρόλαβε με το να εξαγγείλει μέσω του Alpha την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του, ρίχνοντας το γάντι στα κόμματα. Το ΑΚΕΛ θα αποφασίσει το επόμενο 24ωρο για το πώς θα κινηθεί ενώ ο ΔΗΣΥ οδηγείται σε πολιτικό γραφείο τη Δευτέρα για να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Από το ΔΗΚΟ διαμηνύουν πως τον πρώτο λόγο έχουν τα δύο μεγάλα κόμματα λόγω και του ερείσματος τους στην περιοχή.

Υποψηφιότητα Τράγκολα

Όπως αναφέρουν κομματικοί κύκλοι ο Μάρκος Τράγκολας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη Δημαρχία Αμμοχώστου στο ΑΚΕΛ, που είδε θετικά λόγω και του ερείσματός του και της συμβολής του στο πυροσβεστικό σώμα. Ο ίδιος θεωρείται αριστερών καταβολών που διατηρεί πολύ στενή επαφή με τον Μάριο Καρογιάν και όπως λέγεται έχει εκφράσει ενδιαφέρον και για τις βουλευτικές εκλογές του 2021. Στελέχη του ΑΚΕΛ προχώρησαν σε διαβουλεύσεις με στελέχη του ΔΗΣΥ του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ ούτως ώστε να βολιδοσκοπήσουν κατά πόσο μία τέτοια υποψηφιότητα μπορεί να αγκαλιαστεί.

Το όνομα του Διευθυντή της Πυροσβεστικής προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικών και των δύο μεγάλων κομμάτων

Οι δημοσκοπήσεις

Στον ΔΗΣΥ πρόλαβαν να ξεκαθαρίσουν πρώτοι πως θέλουν δήμαρχο κοινής αποδοχής. Τρέχει ωστόσο ήδη δημοσκοπήση με διάφορα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων του Ανδρέα Λόρδου, Χρίστου Γαλανού, Χρίστου Αγγελίδη, Κυριάκου Κκούσιου, Γιώργου Μαυρουδή, Λούλλας Ιωνίδου, Ευγένιου Χαμπουλλά, Άκη Χατζηχαμπή. Όπως αναφέρεται δεν έχουν πρόβλημα στον ΔΗΣΥ να συζητήσουν πρόσωπα και από τον χώρο του ΑΚΕΛ, ακόμη και τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ για τη δημαρχία, Σίμο Ιωάννου, ο οποίος για προσωπικούς λόγους επί του παρόντος δεν θέλει να συμμετέχει. Για τη θέση είχε δεχτεί κρούσεις και ο δημαρχεύον και μέλος του ΑΚΕΛ Χρύσανθος Ζαννέτος.

Τόσο στον ΔΗΣΥ όσο και στο ΑΚΕΛ είδαν ιδιαίτερα θετικά και βολικά την επιθυμία Τράγκολα. Το ζήτημα είναι πως συναγερμικά στελέχη και στελέχη του ΑΚΕΛ εξέφρασαν τη διαφωνία τους. Όπως σημειώνουν σε μία περίοδο που τίθεται το θέμα της Αμμοχώστου και μέσω κρίσιμων εξελίξεων απαιτείται να αναλάβει ένα πολιτικό πρόσωπο. Ενδεικτική και η δημόσια διαφωνία του Σταύρου Μαλά ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε πως «η Αμμόχωστος χρειάζεται δήμαρχο που να μπορεί να της προσφέρει και όχι να προσφέρει αυτή στις φιλοδοξίες του νέου δημάρχου. Άτομα που έλκουν κύρος και προβολή από δημόσιο λειτούργημα μάλλον το δεύτερο επιδιώκουν. Ισχύει και για άλλους που ράβουν κουστούμια» σημείωσε ο κ. Μαλάς.

Οι αντιδράσεις των Αμμοχωστιανών ένθεν και ένθεν προκάλεσαν δεύτερες σκέψεις με ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ να συζητούν περαιτέρω το όλο ζήτημα εντός του Σαββατοκυρίακου. Ήδη στο κάδρο μπαίνει και το όνομα του πρώην διπλωμάτη Παύλου Αναστασιάδη, τον οποίο βλέπουν θετικά όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η κίνηση μάλιστα του κ. Τράγκολα να υπογραμμίσει πως θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος και όχι εγκάθετος των κομμάτων, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και δεύτερες σκέψεις. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X