ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρέμβαση ΠτΔ για αλλαγή κρεβατιού στο νοσοκομείο Τροόδους: «Ντρέπομαι...»

«Ντρέπομαι που χρειάστηκε να γίνει η παρέμβαση και που χρειάζεται να γίνεται σε πολλές των περιπτώσεων»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ντροπή εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφορικά με παρέμβαση του για το Νοσοκομείο του Τρόοδους.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ντρέπεται που ρωτά γιατί να χρειαστεί προεδρική παρέμβαση για να αλλαχθεί ένα κρεβάτι, δύο αποχωρητήρια και ένας φούρνος στο περιφερειακό νοσοκομείο Τροόδους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «και εγώ ντρέπομαι που χρειάστηκε να γίνει αυτή η παρέμβαση και που χρειάζεται να γίνεται σε πολλές των περιπτώσεων. Είναι όλες αυτές οι διαδικασίες που πρέπει να αλλάξουν. Και ειδικότερα σε τέτοια θέματα. Και ειδικότερα όταν μιλάμε για τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, για μας αυτοί οι δύο τομείς είναι καθοριστικής σημασίας, δεν θα πρέπει να χρειάζεται να γίνονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις, αλλά, δυστυχώς, έπρεπε να γίνουν. Βλέπω το αποτέλεσμα, αυτό είναι που με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση, αλλά γενικότερα ως κράτος πρέπει να δούμε όλες αυτές τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

Το κράτος, και η εκάστοτε Κυβέρνηση, λειτουργεί ως εντολοδόχος του κυπριακού λαού και πρωτίστως πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και δεν πρέπει να χρειάζεται να γίνονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Και δεν είναι μόνο για το νοσοκομείο, ακόμη και στην περίπτωση του τερματικού δεν θα πρέπει να χρειάζεται ο εκάστοτε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να κάνει παρεμβάσεις και να χειρίζεται τέτοια θέματα. Αντιλαμβάνεστε ότι για να φτάνουμε στο σημείο να γίνονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις, υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να επιλυθούν».

Σε ερώτηση αν θα αναζητήσει ευθύνες για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «σίγουρα, σε όλους τους τομείς υπάρχουν ευθύνες, σε  όλους τους τομείς πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες, αλλά πρώτιστη μου έγνοια δεν είναι απλά να αποδοθούν ευθύνες, σημασία έχει το αποτέλεσμα, να γίνεται δουλειά, να υπάρχουν αυτά που λέμε, που υποσχόμαστε, που διακηρύσσουμε, να υλοποιούνται. Αυτά έχουν σημασία, εκεί επικεντρώνομαι, χωρίς σε καμία απολύτως περίπτωση να παραγνωρίζεται ο τομέας της ευθύνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ