ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσιάστηκε η νέα μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης

Πολλοί αιτητές εκμεταλλεύονται τα νομοθετικά κενά για να παραμείνουν στην Κύπρο ανέφερε ο ΥΠΕΣ

Newsroom K

Την νέα μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κύριος Νίκος Νουρής. Ο ΥΠΕΣ δήλωσε αρχικά ότι η Κύπρος και οι Κύπριοι βίωσαν τον πόλεμο και την προσφυγιά τονίζοντας ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά πότε και πώς να τείνουμε χείρα βοηθείας στους συνανθρώπους μας που πραγματικά κινδυνεύουν». Αφού εξήγησε τον όρο πρόσφυγας ο κύριος Νούρης πρόσθεσε ότι δεν ανήκουν όλοι αιτητές ασύλου που βρίσκονται στην Κύπρο σε αυτή την κατηγόρια τονίζοντας ότι υπάρχουν χιλιάδες οι οποίοι προέρχονται από ασφαλείς χώρες, δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο αν επιστρέψουν στις χώρες τους αλλά εκμεταλλεύονται το σύστημα και τα κενά στις νομοθεσίες μας ώστε να παραμένουν στην Κύπρο.

Ο ΥΠΕΣ απεύθυνε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις ώστε να παρέχουν το συντομότερο δυνατόν τα εργαλεία που χρειάζονται για να διαχειριστεί η Κυβέρνηση, ανθρώπινα αλλά αποφασιστικά την μεγάλη πρόκληση της μετανάστευσης. Μεταξύ άλλων ο κύριος Νουρής αναφέρθηκε στους εικονικούς γάμους λέγοντας ότι πλέον θα χρειάζεται πιστοποιητικό ελευθερίας από τον ληξίαρχο, ενώ θα υπάρχουν επιπτώσεις και στους Δήμους αφού θα τους αφαιρείται η δυνατότητα τέλεσης πολιτικών γάμων σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι τελούν εικονικούς γάμους.

Ο ΥΠΕΣ ανακοίνωσε επίσης την ανέγερση καινούργιου κέντρου φιλοξενίας αιτητών ασύλου στη Μεννόγια. Όπως είπε οι αιτητές θα παραμένουν στο χώρο μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της αίτησής τους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X