ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
 

Πασχαλινό μήνυμα με «άρωμα» εγκλήματος από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

O ΠτΔ είπε πως «τούτες τις μέρες που το αίσθημα της αγάπης υπερέχει, γίναμε δυστυχώς μάρτυρες σειράς φρικτών εγκλημάτων σε βάρος ανθρώπων»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι αξιώσεις επιβολής της μιας επί της άλλης κοινότητας μέσα από προνόμια που δεν συναντώνται σε κανένα άλλο διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος, δεν οδηγούν σε ένα σύγχρονο, βιώσιμο και απόλυτα κυρίαρχο κράτος, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο τηλεοπτικό Πασχαλινό του Μήνυμα.
 
Για αυτό και πάνω από όλα, απαιτείται σεβασμός στις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου, των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να διασφαλίζονται σε όλους ανεξαίρετα τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημιουργία συνθηκών ειρηνικής συμβίωσης, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε πως διεμήνυσε και διαμηνύει με κάθε ευκαιρία προς τον Γενικό Γραμματέα όσο και κατά τις διεθνείς επαφές του, όπως έπραξε και αυτήν την βδομάδα κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τους Προέδρους της Κίνας και Ρωσίας, την αποφασιστικότητα, πολιτική βούληση και ειλικρινή επιθυμία της ελληνοκυπριακής κοινότητας για επανένωση της πατρίδας μας.

Κάλεσε επίσης "για άλλη μια φορά τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας να κατανοήσουν πως η απαράδεκτη κατάσταση που σήμερα επικρατεί δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο την μία, αλλά και τις δύο κοινότητες".

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως το μήνυμα της Ανάστασης ενισχύει τη βούλησή μας για αναζήτηση μιας λύσης που θα τερματίζει τον Γολγοθά που η πατρίδα μας βιώνει τα τελευταία 45 χρόνια.

Μιας λύσης, βιώσιμης και λειτουργικής, που θα δημιουργεί προοπτικές για ένα μέλλον ειρηνικό για όλους τους κατοίκους της χώρας μας. Η απαράδεκτη κατάσταση συνεχίζει να αποτελεί μια ανοικτή πληγή, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που αυτή συνεπάγεται, επεσήμανε.
 
Είναι για αυτό που επιδιώκουμε, μέσα από πρωτοβουλίες και νέες ιδέες, την δημιουργία συνθηκών επανέναρξης ενός δημιουργικού διαλόγου με προοπτική επιτυχούς κατάληξης, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά τις υποθέσεις δολοφονιών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας μετά τον εντοπισμό πτωμάτων και διερευνώνται, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως "τούτες τις μέρες που το αίσθημα της αγάπης υπερέχει, γίναμε δυστυχώς μάρτυρες σειράς φρικτών εγκλημάτων σε βάρος ανθρώπων, που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν την πορεία δεκάδων χιλιάδων συμπατριώτων μας που σε δύσκολες ώρες αναζήτησαν εργασία στο εξωτερικό".
 
Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές, που ούτε η συνείδηση μας μπορεί να αποδεχτεί, ούτε και μια σύγχρονη κοινωνία να ανεχτεί, σημείωσε.
 
Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Κίνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως στόχος της συμμετοχής του στη Διάσκεψη που έγινε εκεί ήταν αφενός η προβολή και ενίσχυση των προσπαθειών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και αφετέρου η περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών και πολυμερών συνεργασιών μας που τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει, με πολλαπλά προς την Κύπρο οφέλη.
 
Ένα καθήκον και μια υποχρέωση που χρωστώ σε όλους εσάς, που μέσα από την εργατικότητα, το πείσμα και τις  θυσίες σας έχετε συμβάλει στην αντιμετώπιση μιας από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις που πέρασε το Κράτος μας, ανέφερε.
 
Είπε πως γνωρίζει ότι παρά την ανάκαμψη και την σταθερή ανάπτυξη, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν. Είμαι βέβαιος όμως, πως όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, οι πολιτικές δυνάμεις και οι κοινωνικοί εταίροι θα επιδείξουν την ίδια υπευθυνότητα προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Κράτος που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κάθε πολίτη, πρόσθεσε.
 
Είναι κάτι που συλλογικά χρωστούμε σε όλους εσάς: Μια ευθύνη που υπαγορεύει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, μεταξύ άλλων,  στους τομείς της Παιδείας, της Δημόσιας Υπηρεσίας, της Δικαιοσύνης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, επεσήμανε.
 
Είπε πως "δείγμα της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που αφορά τον τομέα της Υγείας, η οποία αρχίζει να υλοποιείται από την 1η Ιουνίου. Μια μεταρρύθμιση που αποτελούσε αίτημα της Κοινωνίας εδώ και δεκαετίες".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε επίσης τη μαζική ένταξη των πολιτών στο Σύστημα Υγείας και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα όποια προβλήματα σε ανάλογες μεταρρυθμίσεις αρχικά θα υπάρξουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X