ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πελεκάνος: Απαράδεκτο ο ΓΓ ΑΚΕΛ να δικαιολογεί τις τουρκικές αξιώσεις

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Είναι θλιβερό και απαράδεκτο ηγέτης πολιτικού κόμματος, ενημερώνοντας Πρέσβεις ξένων χωρών, αντί να προβάλλει και να καταγγέλλει τις απαράδεκτες τουρκικές θέσεις που εκφεύγουν των ψηφισμάτων των Ο.Η.Ε. και των όρων εντολής του Γενικού Γραμματέα, να τις αιτιολογεί αποδίδοντας ευθύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Επιτέλους ο κ. Στεφάνου θα πρέπει να κατανοήσει ότι ανάλογες ενέργειες όχι μόνο δεν βοηθούν την προσπάθεια λύσης του Κυπριακού, αλλά ενισχύουν και δικαιολογούν τις θέσεις της Τουρκίας και των εγκαθέτων της στις υπό κατοχή περιοχές.

Τί επιτέλους επιδιώκει να πετύχει ο κ. Στεφάνου κατηγορώντας την Κυπριακή Κυβέρνηση;

Κατανοεί ότι με τα όσα αβάσιμα προβάλλει δικαιολογεί τις τουρκικές αξιώσεις ενώπιον, μάλιστα, ξένων διπλωματών που, βεβαίως, ανάλογα θα ενημερώσουν τις Κυβερνήσεις τους;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για πολλοστή φορά θέλει να καταστήσει σαφές προς τον κ. Στεφάνου και όσους υιοθετούν ανάλογες αντιλήψεις πως δεν πρόκειται να υιοθετήσει θέσεις που εξυπηρετούν τους τουρκικούς σχεδιασμούς εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού.

Την ίδια ώρα επαναλαμβάνει και την πάγια θέση πως είναι πανέτοιμος να συμμετάσχει σε δημιουργικό διάλογο, όχι με τους όρους της Άγκυρας, αλλά με τους όρους του διεθνούς δικαίου, προκειμένου να επιτύχει μια λειτουργική και συνεπώς βιώσιμη λύση για το Κυπριακό που θα σέβεται τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, αλλά και θα διασφαλίζει πως η όποια λύση θα σέβεται τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Mη ξεχνούμε ότι πρόκειται για το ζημιογόνο κόμμα της Κύπρου που ανέκαθεν νοιαζόταν για τον κομμουνισμό και τα συμφέροντα της Σοβιετικής Ένωσης και ουδέποτε για την Κύπρο. Το ΚΚΕ σχεδόν διαλύθηκε και την ίδια τύχη θα έχει και το ΚΚΚ.

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση