ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προδρόμου: Ανοικτό το ενδεχόμενο μίας νέας συνάντηση με Λουτ

Νέα συνάντηση του Τ/κ ηγέτη με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ο Μπουρτζιού

Newsroom K

Ολοκληρώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την ειδική απεσταλμένη του γ.γ των Ηνωμένων Εθνών Τζέιν Χολ Λουτ.

Μετά τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα μια ακόμα συνάντηση με την κα Λουτ. Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις, συνεχίζεται η προσπάθεια, προκειμένου να πετύχουμε τον σκοπό μας».  Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι χθες βράδυ υπήρξε κατάθεση ριζοσπαστικής πρότασης από ελληνοκυπριακής πλευράς, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσουμε δημοσιεύματα. Η προσπάθεια είναι σε εξέλιξη και θα πρέπει να περιμένουμε.

Ο κ. Ακιντζί θα ενημερώσει το Σάββατο στις 10 το πρωί τους προέδρους των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη

Ο Πρόεδρος είναι αποφασισμένος και έχει όλη την καλή θέληση ώστε σύμφωνα με την έκκληση του ΓΓ να συμφωνηθούν όροι αναφοράς για να ξεκινήσουμε ξανά τις διαπραγματεύσεις».  Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε κάποια πρόταση ώστε να καταλήξουμε σε όρους αναφοράς, ο Εκπρόσωπος απάντησε «γίνονται διαβουλεύσεις».

Κληθείς να πει ποιο είναι το ζήτημα που φέρεται να ταλαιπωρεί το θέμα κατάληξης στους όρους αναφοράς εδώ και μέρες, αφού αρχικά υπήρξε συναντίληψη ανάμεσα στους δύο ηγέτες κατά τη συνάντηση τους στις 9 Αυγούστου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «πράγματι υπήρξε συναντίληψη στις 9 Αυγούστου και για αυτό τον λόγο είναι που βρίσκεται εδώ η κα Λουτ και γίνεται η προσπάθεια μέσα από διαβουλεύσεις για να καταλήξουμε. Υπήρξε μια μικρή εμπλοκή, οι διαβουλεύσεις όμως συνεχίζονται».  Ερωτηθείς πού οφείλεται η εμπλοκή, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «την ώρα που οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη δεν ενδείκνυται ούτε πρόκειται να σχολιάσουμε οτιδήποτε. Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι δεν αποκλείεται αλλά ούτε και έχει οριστεί κάποια συνάντηση για αύριο».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Προδρόμου είπε ότι «οι όροι αναφοράς είναι το σημείο από το οποίο θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και είναι εκεί που θα αναφέρονται οι διαπραγματεύσεις».  Πρόσθεσε ότι «ξεκινήσαμε για να διαμορφωθούν οι όροι αναφοράς και εκεί σκοπεύουμε να καταλήξουμε».  Ερωτηθείς είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεργάζεται με την κα Λουτ, η οποία ταυτόχρονα βρίσκεται σε διαβουλεύσεις και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Και η προσπάθεια θα συνεχιστεί».

Τέλος, ερωτηθείς αν θέτει προσκόμματα η Τουρκία στο τραπέζι, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η προσπάθεια που γίνεται είναι σε συνεργασία με τα ΗΕ και την Εκπρόσωπο τους, την κα Λουτ να υπάρξει μια κατανόηση για τους όρους αναφοράς ούτως ώστε να μπορέσει ο ΓΓ να ξεκινήσει τη διαδικασία επανέναρξης των διαπραγματεύσεων». 

Πιθανή νέα συνάντηση Ακιντζί – Λουτ αναφέρει ο Μπουρτζιού

Πιθανόν να έχει και νέα συνάντηση ο Τ/κ ηγέτης με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Μπαρίς Μπουρτζιού.

Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Ακιντζί – Λουτ, προέβη σε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι, στο πλαίσιο των διεργασιών για την ολοκλήρωση των όρων αναφοράς, η συνάντηση σήμερα διήρκησε μία ώρα. Υπάρχει πιθανότητα ο Τ/κ να συναντηθεί και πάλι με την κ. Λουτ, πρόσθεσε. Ανακοίνωσε δε ότι ο κ. Ακιντζί θα ενημερώσει το Σάββατο στις 10 το πρωί τους προέδρους των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση