ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περδίκης: Τα μεγάλα λόγια για την υγεία πρέπει να μεταφραστούν σε πράξεις

Τα προβλήματα δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού, υποδομής και την έλλειψη πολιτικής βούλησης, δήλωσε από τη Λάρνακα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη θέση ότι τα μεγάλα λόγια για την υγεία πρέπει να μεταφραστούν σε πράξεις, διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας πως με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία η αυτονόμηση θα είναι τελικά αυτοκτονία.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στη Γρηγόρειο Κλινική, στη Λάρνακα, ο κ. Περδίκης χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσα» τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του Κινήματος με το προσωπικό, τους γιατρούς και τους ασθενείς, και εξήρε «το γεγονός ότι οι γιατροί, οι νοσοκόμοι και όλο προσωπικό στη Κλινική εργάζονται με απαράμιλλο ηρωϊσμό και είναι άξιοι θαυμασμού αφού γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια. Τα προβλήματα δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού, υποδομής και την έλλειψη πολιτικής βούλησης για να δοθεί πραγματικά η αξία που πρέπει σ’ αυτή τη δουλειά που γίνεται», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τους ασθενείς, ο κ. Περδίκης είπε ότι «η πολιτεία χρωστά σ’ αυτούς τους ανθρώπους, ασθενείς, νοσοκόμους, γιατρούς και άλλους εργαζόμενους και πρέπει να τους δώσει εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια των συγκεκριμένων ασθενών. 'Εχουμε μείνει πολύ πίσω και εγώ ως μέρος του πολιτικού κόσμου αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ σ’αυτούς τους ανθρώπους γιατί η πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της απέναντι στη Γρηγόρειο Κλινική».

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «τα μεγάλα λόγια για την υγεία όπως και για την παιδεία που ακούμε τελευταία, πρέπει επιτέλους να πραγματωθούν, να μεταφραστούν σε πράξεις. Βλέποντας τη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας φοβάμαι πάρα πολύ ότι η αυτονόμηση θα είναι τελικά αυτοκτονία».

Θα πρέπει, συνέχισε, «να γίνει μια τεράστια επένδυση σε οικονομικούς πόρους για υλικοτεχνική στήριξη και πρόσληψη προσωπικού για να μπορέσουν τα νοσοκομεία να μπουν στην αυτονόμηση και να εισέλθουν στο ΓΕΣΥ. Σε διαφορετική περίπτωση", ανέφερε, «απλά κάνουμε πάσα τα προβλήματα παρακάτω χωρίς να τα λύνουμε».

Αφού επεσήμανε ότι «αυτή θα είναι και η θέση του Κινήματος και στη Βουλή» ο κ. Περδίκης είπε πως θα ζητήσει «το συντομότερο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως επαναληφθεί η παν-κομματική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πέρσι, προκειμένου να εξετάσουμε την πορεία εφαρμογής του ΓΕΣΥ και της αυτονόμησης των νοσοκομείων. 'Ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να μεταφέρουμε στον Πρόεδρο τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει από τις επισκέψεις μας στα κρατικά νοσηλευτήρια».

Σημείωσε επίσης πως «δεν προχωρά καλά αυτή τη υπόθεση, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην αυτονόμηση των Νοσοκομείων και στο ΓΕΣΥ όταν τα κρατικά νοσηλευτήρια έχουν όλα αυτά τα κενά».

Εξάλλου ο γιατρός Κωνσταντίνος Κασάπης, Πνευμονολόγος στη Γρηγόρειο Κλινική, ανέφερε ότι «συζητήσαμε με τον κ. Περδίκη ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κλινική. Είναι πολλαπλά τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε για τους συγκεκριμένους ασθενείς και αφορούν την ψυχολογική, κλινική και νοσηλευτική τους κατάσταση».

Πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε να επιλύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα. Ο Πρόεδρος του Κινήματος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και διαβεβαίωσε ότι τα θέματα που αντιμετωπίζουμε μεταξύ των οποίων υποδομή, τεχνική υποστήριξη, προσωπικό και λογισμικό θα τα προωθήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων προς συζήτηση και τυχόν επίλυσή τους», ανέφερε.
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΚ)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X