ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περιθώρια βελτίωσης των μέτρων στήριξης αγροτών βλέπει ο Υπουργός Γεωργίας

Η Κυβέρνηση θέλει να κρατήσει βιώσιμο τον αγροτικό τομέα, ανέφερε ο κ. Καδής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν αποκλείει περαιτέρω βελτίωση των μέτρων στήριξης των αγροτών, ειδικά των αμπελοκαλλιεργητών, ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, δηλώνοντας ότι η πολιτική του Υπουργείου προσαρμόζεται με βάση και τα δεδομένα που προκύπτουν με την πανδημία.

Σε δηλώσεις του στο κοινοτικό συμβούλιο Παρεκκλησιάς, ο κ.Καδής είπε πως με τη σημερινή περιοδεία στη Λεμεσό ολοκληρώνεται ο κύκλος επαφών με τον αγροτικό κόσμο της Κύπρου, στο πλαίσιο του στόχου για καταγραφή των προβλημάτων και συνδιαμόρφωση μέτρων και πολιτικών στήριξης του.

Μέσα από την πανδημία αποδείχθηκε η σημασία του αγροτικού τομέα, τόνισε ο Κώστας Καδής, αφού όπως υπέδειξε «επειδή συνέχισε να δραστηριοποιείται, μας διασφάλισε την ποιότητα και την επάρκεια των τροφίμων που φθάνουν στο τραπέζι μας».

Η Κυβέρνηση θέλει να κρατήσει βιώσιμο τον αγροτικό τομέα, ανέφερε και υπενθύμισε πως «μέχρι σήμερα με τέσσερα γενναία πακέτα στήριξης του αγροτικού τομέα, που περιλαμβάνουν 27 συνολικά μέτρα - μέτρα στήριξης τα οποία συνδιαμορφώσαμε με τις αγροτικές οργανώσεις αλλά και μέσα από τις επαφές που είχαμε με τον αγροτικό κόσμο- η Κυβέρνηση στηρίζει στοχευμένα τους αγρότες μας».

Σήμερα, συνέχισε, εξετάστηκαν κάποια από τα μέτρα που βρίσκονται στο στάδιο της τελικής διαμόρφωσης και τα οποία, όπως είπε, «μπορούν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο, ώστε να καλύψουν πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες των αγροτών μας».

«Είδαμε επίσης την ανάγκη και για κάποια επιπρόσθετα μέτρα, ειδικά για τη στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών μας και μέσα στις επόμενες μέρες θα διαμορφωθούν οι προτάσεις μας γι αυτήν ακριβώς την κατηγορία των αγροτών», συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε, το Υπουργείο ανέμενε καλύτερα αποτελέσματα για τον τουρισμό μας τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ώστε να υπήρχε περισσότερη κατανάλωση οίνου και παραλαβή νέων ποσοτήτων σταφυλιών από τα οινοποιεία.

Σε κάθε συνάντησης μας με τους αγρότες, τόνισε, «φεύγουμε σοφότεροι» και εξέφρασε την ελπίδα πως μέσα από τα μέτρα τα οποία θα διαμορφωθούν και θα υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη περίοδο, θα δοθεί η στήριξη που αναμένει ο αγροτικός μας κόσμος, ούτως ώστε να παραμείνει βιώσιμος.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο τα μέτρα αυτά μπορούν να συνεχίσουν να στηρίζουν τους αγρότες στο ενδεχόμενο ενός νέου κύματος της πανδημίας, ο Υπουργός απάντησε πως «προσαρμόζουμε την πολιτική μας στη βάση των δεδομένων που προκύπτουν».

Ελπίζουμε, πρόσθεσε, «αυτή η μερική αναζωπύρωση η οποία φαίνεται τις τελευταίες μέρες να περιοριστεί και να υπάρξει ανάκαμψη, που ευκολύνει οριζόντια όλους τους τομείς, ανάμεσα στους οποίους βέβαια και τον αγροτικό τομέα».

Η περιοδεία του Υπουργού Γεωργίας περιλάμβανε τις κοινότητες Ακρωτηρίου, Επισκοπής, Πάχνας, Παρεκκλησιάς και Κελλακίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

«Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για επίδειξη αυτοσυγκράτησης και για τερματισμό των εχθροπραξιών».

Στήριξη Κύπρου σε Αρμενία

Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε προς τον Αρμένιο ομόλογό του τη στήριξη της Κυπριακής κυβέρνησης στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση των ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ