ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Πετρίδης: Λιγότερος κομματικός παρεμβατισμός στο ΡΙΚ

Τους πυλώνες που πρέπει να κινείται το Ραδιοφωνικό Κρατικό Ίδρυμα, έθεσε ο ΥΠΕΣ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τους πυλώνες εντός των οποίων θα πρέπει να κινείται το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) έθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο του ΡΙΚ Ανδρέα Φράγκο και τον Διευθυντή του Μιχάλη Μαραθεύτη, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί μετά και την καταψήφιση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή.

Ο Πρόεδρος του ΡΙΚ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η πιο μεγάλη ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι να οδηγηθεί ο προϋπολογισμός του οργανισμού στη Βουλή μέχρι την Παρασκευή για να εγκριθεί, και προς τούτο θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Θα υπάρχει μια ενίσχυση των πολιτιστικών προγραμμάτων και των ενημερωτικών, με τη νέα σεζόν. Υπάρχει και η ανάγκη τροποποίησης του πεπαλαιωμένου νόμου του ΡΙΚ, που υποχρεώνει να διαβάζονται στα δελτία ειδήσεων ή σε ενημερωτικές εκπομπές όλες οι ανακοινώσεις των κομμάτων. Ο Υπουργός είπε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει, να επικεντρωθούμε στις πραγματικές ειδήσεις και να υπάρχει λιγότερος κομματικός παρεμβατισμός», ανέφερε ο κ. Φράγκος, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Υπουργό.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά θέματα, είπε ότι ο Υπουργός έθεσε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα πρέπει σε ένα μήνα το αργότερο να υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών η νέα δομή του οργανογράμματος του ΡΙΚ για να γίνουν στη συνέχεια οι αναγκαίες νομοτεχνικές αλλαγές και να εφαρμοστούν με το νέο προϋπολογισμό οι νέες μεταρρυθμίσεις για τα εργασιακά θέματα.

«Ο Υπουργός έθεσε τους πυλώνες μέσα στους οποίους πρέπει να κινείται το ΡΙΚ», συμπλήρωσε ο κ. Φράγκος, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν ζήτησε τη διακοπή συγκεκριμένων προγραμμάτων, αλλά έθεσε ως προϋπόθεση την ενίσχυση ορισμένων πυλώνων.

Πρόσθεσε ότι θα έχουν συνάντηση και με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ωστόσο δεν έχει διευθετηθεί ακόμα.

Στη μία το μεσημέρι ο Υπουργός είναι προγραμματισμένο να δει τις συντεχνίες των εργαζομένων του ΡΙΚ.

Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ. Προέβλεπε έσοδα ύψους €34.360.000 και δαπάνες ύψους €34.360.000 και απορρίφθηκε με 17 ψήφους υπέρ, 24 εναντίον και 1 αποχή.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε δημοσιογραφική διάσκεψη, την Κυριακή διαβεβαίωσε πως τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συνταξιούχοι του ΡΙΚ θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα καθώς αναμένεται ο Υπουργός Εσωτερικών και το ΔΣ του ΡΙΚ σε συνεννόηση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα ή και την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής να προωθήσουν πριν το τέλος του μήνα αναθεωρημένο Προϋπολογισμό ώστε αυτός να ψηφιστεί έγκαιρα σε νόμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Με προβλήματα η πρεμιέρα ΓεΣΥ για τους πολίτες

«Ορθογραφία άρθρου...μεγάλη ντροπή!»
Ο Κριτικός  |  23:31

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X