ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πετρίδης: Σε επίπεδο ΕΕ οι απαντήσεις για τη μετανάστευση

Υπάρχουν κοινωνικοί και οικονομικοί κίνδυνοι από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών

Της Μαρίας Ηρακλέους

Υπάρχουν κοινωνικοί και οικονομικοί κίνδυνους από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση επισήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης δείχνοντας για απαντήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε την αφήγηση ώστε να περάσουμε από την ξενοφοβία στο πώς οι μετανάστες έχουν θετικό αντίκτυπο για τις οικονομίες των χωρών αυτών και να μην αντιμετωπίζονται ως απειλή, ο κ Πετρίδης επισήμανε ότι θα μπορούσαμε να δούμε τη μετανάστευση ως ευκαιρία. Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν κοινωνικοί και οικονομικοί κίνδυνοι, μη βιώσιμο βάρος και πίεση για το σύστημα ευημερίας των χωρών ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει δυσκολία για τις αγορές να απορροφήσουν την ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

«Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Πρέπει να δούμε το θέμα και να βρούμε λύσεις. Όταν μιλούμε για αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και τίποτα δεν γίνεται δεν μπορούμε να είμαστε πειστικοί», επισήμανε ο κ. Πετρίδης, σχολιάζοντας επίσης τη σημασία των χειρισμών της εξωτερικής διάστασης του θέματος. «Είδαμε τους ψήφους των λαϊκιστικών κομμάτων να τριπλασιάζονται, πρέπει να βρούμε λύσεις», ανέφερε ο Υπουργός.

Ο κ. Πετρίδης συμμετείχε στο πάνελ συζήτησης με θέμα « Κρατώντας τις ισορροπίες. Αναζωογόνηση στις μεσαίες τάξεις της Ευρώπης», στο πλαίσιο του συνεδρίου Economic Ideas Forum που διοργανώνεται από το Wilfried Martens Centre, σε συνεργασία με το ίδρυμα Γλαύκος Κληρίδης. Το θέμα συζήτησης περιστράφηκε σε κοινωνικό κυρίως επίπεδο και αφορούσε την ανισορροπία και το χάσμα των γενεών, το θέμα των δομών και της οικονομικής ασφάλειας του μέλλοντος, καθώς και την γραφειοκρατία.

Σχολιάζοντας το πρόβλημα της γραφειοκρατίας στην Κύπρο ο κ. Πετρίδης παρέπεμψε στο ζήτημα της γραφειοκρατίας σε επίπεδο ΕΕ. «Η ΕΕ έκανε στροφή τα τελευταία χρόνια στην αρχή του συγκεντρωτισμού» σημείωσε ενώ τόνισε ότι ήρθε η ώρα για επαναπροσδιορισμό της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε καταληκτικά ότι η ΕΕ έχει υπάρξει το πιο μεγάλο πολιτικό επίτευγμα των τελευταίων αιώνων, έχοντας καταφέρει ευημερία και ειρήνη για 70 χρόνια. Ωστόσο σημείωσε ότι οι εμπνευστές της ΕΕ σίγουρα δεν ήθελαν να δημιουργήσουν μια γραφειοκρατική, γεμάτη κανονισμούς ΕΕ αλλά να δημιουργήσουν ένα κοινό τομέα, κάτι πολύ περισσότερο από μια ενιαία αγορά με τόσο κεντρικό έλεγχο από τις Βρυξέλλες. «Έχουμε χάσει κάπως το στόχο μας και αυτό είναι και η πρόκληση κυρίως για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα» σημείωσε.

*Η «Κ» είναι χορηγός επικοινωνίας στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Martens Centre και θα μεταφέρει τις πιο σημαντικές εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση