ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πετρίδης στην «Κ» - Δεν είναι λίγες οι φορές που συγκρούστηκα με Αβέρωφ

Όμως την ώρα των αποφάσεων σηκώνουμε μανίκια και βρίσκουμε λύσεις, πρόσθεσε

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις του σε ότι αφορά την στήριξη Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν στην συνέντευξη του στην «Καθημερινή» της Κυριακής και την Μαρίνα Οικονομίδου ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ενώπιον του τέθηκε το ερώτημα εάν και κατά πόσο τίθεται το ερώτημα ενδεχομένου απόσυρσης της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου εάν συνεχίσει να βρίσκεται χαμηλά στις δημοσκοπήσεις με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη να είναι αφοπλιστικός.

«Δεν θα βγάλουμε Πρόεδρο με βάση τι λένε οι δημοσκοπήσεις ένα χρόνο πριν, αλλά για τις πολιτικές, που θέλουμε να προωθήσουμε ως παράταξη. Υπενθυμίζω τι έδειχναν δημοσκοπήσεις σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις τέτοιο καιρό. Να θυμίσω την υποψηφιότητα Κασουλίδη που ερχόταν τρίτος και τερμάτισε πρώτος στις εκλογές του 2008, ή την υποψηφιότητα Μαρκίδη που δημοσκοπικά είχε 20% και έπιασε 6%;»

Για να ερωτηθεί στη συνέχεια αν με βάση το σκεπτικό του ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ο αντίστοιχος Γλαύκος Κληρίδης του 2003. Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης τόνισε πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου όπως και το ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν είναι ο Μαρκίδης.

Υπογράμμισε πως και ο ίδιος σε διάφορα ζητήματα έχει διαφωνίες με τον Αβέρωφ Νεοφύτου ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν συγκρουστεί. Η διαφορά όμως που εντοπίζει σε ότι αφορά τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού έγκειται στο γεγονός ότι την ώρα που χρειάζεται να ληφθούν αποφάσεις, οι δύο άντρες «σήκωναν τα μανίκια» και έβρισκαν λύσεις, φέρνοντας σαν παραδείγματα νομοσχέδια, Τρόικα, χρηματοδότηση όταν δεν υπήρχε η δυνατότητα δανεισμού κτλ.

Υπερτόνισε πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει πολιτικές θέσεις, άποψη, συγκρούεται -όταν χρειαστεί- κάτι που θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ενώ στη συνέχεια «έδειξε» με το δάχτυλο τη διαφορά του από τον Νίκο Χριστοδουλίδη λέγοντας «ξέρω πού στέκει, δεν θα πει σε όλους αυτό που θέλουν ν’ ακούσουν, και δεν παρουσιάζεται αντισυστημικός, απλώς επειδή το ευνοούν οι συνθήκες.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση