ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:17
 

Πιάνουν δουλειά για τις Προεδρικές Λιλλήκας - Παπαδόπουλος

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για την λήψη τελικής απόφασης τον Ιούλιο στο ΑΚΕΛ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πιάνουν δουλειά για την προεκλογική τους οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος και Γιώργος Λιλλήκας, συνεχίζονται οι ζυμώσεις για την λήψη τελικής απόφασης τον Ιούλιο στο ΑΚΕΛ ενώ ο ΔΗΣΥ τηρεί στάση αναμονής για το Κυπριακό με πηγές να παραπέμπουν στο φθινόπωρο και να υπενθυμίζουν ότι εφόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίσει να επαναδιεκδικήσει, ο ΔΗΣΥ «έχει υποψήφιο».

Δεν ασχολείται με Προεδρικές ο ΔΗΣΥ ως το φθινόπωρο

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν ασχολείται με τις Προεδρικές, αναφέρουν αρμόδιες πηγές του κόμματος στο ΚΥΠΕ, προσθέτοντας ότι αναμένει να δει αν θα υπάρξουν εξελίξεις στο Κυπριακό και το κεφάλαιο Προεδρικές θα απασχολήσει το κόμμα μετά τις θερινές διακοπές ενώ έχει ανακοινωθεί και επίσημα προηγουμένως ότι σε περίπτωση που αποφασίσει να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ έχει υποψήφιο.

Το θέμα των Προεδρικών, διαβεβαιώνουν, δεν απασχόλησε κανένα συλλογικό όργανο, ούτε βρέθηκε σε καμία περίπτωση στην ημερήσια διάταξη κανενός συλλογικού οργάνου. Δηλαδή, επεξηγούν, του Εκτελεστικού Γραφείου το οποίο συνεδριάζει σε καθημερινή βάση ή του Πολιτικού Γραφείου το οποίο συγκαλείται κάθε μήνα.

Πρώτιστος στόχος του ΔΗΣΥ, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «είναι οι διαβουλεύσεις και οι εργασίες που γίνονται για τις συνομιλίες στο Κυπριακό». Δεν θεωρεί, προσθέτουν, ότι υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί ότι απομακρυνθήκαμε από αυτό το ενδεχόμενο.

Άλλωστε, υπενθυμίζουν, ο ΔΗΣΥ έχει δηλώσει και από παλιά δημόσια ότι έχει υποψήφιο στην περίπτωση που αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επαναδιεκδικήσει.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το θέμα θα απασχολήσει οπωσδήποτε το κόμμα μετά τις θερινές διακοπές, δηλαδή τους μήνες Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, προσθέτουν. Αν δεν υπάρξουν οποιεσδήποτε άλλες εξελίξεις στο Κυπριακό, αναμένεται ότι νοουμένου ότι ενδιαφέρεται, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μπορεί τότε να εξαγγείλει και επίσημα την επαναδιεκδίκηση της προεδρίας.

Αρχές Ιουλίου οι αποφάσεις στο ΑΚΕΛ

Αρχές Ιουλίου, στο πλαίσιο Παγκύπριας Συνδιάσκεψης θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές Εκλογές, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι «το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε διαδικασία συζήτησης».

Σύμφωνα με τον ίδιο το Σάββατο έχει συνεδρία η Κεντρική Επιτροπή στην οποία δεν θα ληφθούν αποφάσεις. Θα γίνει μια ελεύθερη συζήτηση, είπε. Μετά θα ακολουθήσει ξανά συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, ξανά της Κεντρικής Επιτροπής και θα διαμορφωθεί η πρόταση του κόμματος που θα πάει στα μέλη βάσης του ΑΚΕΛ.

Μετά στο επίπεδο της Κεντρικής Επιτροπής θα οριστικοποιηθεί η τελική πρόταση η οποία θα παρουσιαστεί σε έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη στις αρχές Ιουλίου όπου θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, Μάικ Σπανού, Σταύρου Μαλά και Κίκη Καζαμία δεν θέλησε όπως είπε να μπει σε ονοματολογία.

Ασφαλώς και συζητούμε για ονόματα, ανέφερε, προσθέτοντας όμως ότι «μπορεί κάποια να προστεθούν, κάποια να αλλάξουν».

Σε σχόλιο ότι ήδη έχουν γίνει δηλώσεις από τον επιχειρηματία Μάικ Σπανό σε ΜΜΕ (Φιλελεύθερος) ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ αναγνώρισε ότι έχει γίνει μια βολιδοσκόπηση αφού όπως εξήγησε δεν μπορεί το ΑΚΕΛ να συζητάει ονόματα χωρίς να γνωρίζει ποιες είναι οι θέσεις συγκεκριμένων ατόμων σε θέματα όπως το Κυπριακό, η οικονομία και η κοινωνία.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” ο κ. Σπανός είχε δηλώσει χθες ότι αν θα είναι υποψήφιος «θα είμαι ανεξάρτητος» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα ήταν φρόνιμο να πω οτιδήποτε προτού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο ΑΚΕΛ».

Επίσημη πρώτη της προεκλογικής στη Λεμεσό για τον Νικόλα Παπαδόπουλο

Με μεγάλη συγκέντρωση στο Τρακασόλ, στη Λεμεσό, κάνει την επίσημη έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, αύριο Παρασκευή, στις 19:00, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Εκτός από τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος θα είναι ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάρκος Κυπριανού, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους.

Σε ότι αφορά την προετοιμασία που γίνεται, πηγές από το ΔΗΚΟ αναφέρουν στο ΚΥΠΕ ότι έχει εξευρεθεί ο χώρος που θα στεγαστεί το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, στην οδό Διαγόρου, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, έχουν καταρτιστεί ήδη τα δύο επιτελεία, οργανωτικό και το επικοινωνιακό, του κεντρικού επιτελείου τα οποία θα αποτελούνται από στελέχη των τριών κομμάτων. Επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας θα είναι ο Χρύσης Παντελίδης. Επιτελεία προγραμματίζεται να στηθούν σε όλες τις επαρχίες αν και αυτά αναμένεται να λειτουργήσουν το φθινόπωρο.

Στο επιτελείο του κ. Παπαδόπουλου έχουν λάβει το πολιτικό πλαίσιο για το Κυπριακό που τους έστειλε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επίσημη επαφή με τον Γιώργο Περδίκη και αντιπροσωπεία του Κινήματος στα γραφεία τους, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Με σλόγκαν «Ασφαλής Επιλογή» απευθύνεται απευθείας στους πολίτες ο Γ. Λιλλήκας

Με το σλόγκαν «Ασφαλής Επιλογή» απευθύνεται απευθείας στους πολίτες ο υποψήφιος για την Προεδρία και Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος πραγματοποιεί επαφές με πολίτες σε ολόκληρη την Κύπρο

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Συμμαχίας Ρένα Γιαβάση ο κ. Λιλληκας είναι συνέχεια σε επαφή με τον κόσμο σε ολόκληρη την Κύπρο. «Ξεκίνησε μια έντονη προεκλογική με πολύ καλά μηνύματα», λέει.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ενώ συνάντηση προτίθεται να έχει ο Γιώργος Λιλλήκας και με το ΑΚΕΛ.

Με σλόγκαν «Ασφαλής Επιλογή», γραμμένο με μπλε γράμματα σε γαλάζιο φόντο, ήδη ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας έχει δημιουργήσει σελίδα στο κοινωνικό δίκτυο Facebook. Δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν επικοινωνίας με τον υποψήφιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τις θέσεις που έχουν κενωθεί στη Συμμαχία Πολιτών η κ. Γιαβάση αναφέρει ότι η πρόθεση είναι αυτές να πληρωθούν προσωρινά με τους επιλαχόντες αυτών των θέσεων και να γίνει εκλογικό συνέδριο μετά τις Προεδρικές.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες προετοιμασίες για την προεκλογική εκστρατεία λέει ότι «αναζητείται επιτελείο του υποψηφίου και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε καταλήξει και στο χώρο».

Έκκληση Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών για ένα υποψήφιο

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφέρει ότι η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών «σε ψεσινή συνεδρίαση ολοκλήρωσε και επικύρωσε το προσχέδιο των πολιτικών προτάσεων για τις Προεδρικές Εκλογές και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του Κινήματος τη διευθέτηση των συναντήσεων με τους δύο υποψηφίους Νικόλα Παπαδόπουλο και Γιώργο Λιλλήκα».

Απευθύνει έκκληση προς «όλες τις πολιτικές ομάδες, πέραν του δίπολου ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ, να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο για κοινή υποψηφιότητα στη βάση συμφωνημένου πολιτικού προγράμματος».

Αναφέρεται ότι «αντιμετωπίζει τις δύο υποψηφιότητες με σεβασμό και εκτίμηση» καθώς και ότι σε Παγκύπριο Συνέδριο στις 18 Ιουνίου σε παγκύπρια εσωτερική δημοσκόπηση για τις Προεδρικές Εκλογές, θα καταγραφεί η βούληση των μελών του κινήματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Restart - Το μήνυμα που γίνεται κίνημα

«Restart with Elena Stavrou Syrou!!!!!! Interesting!»
Christos A.  |  17:12

Restart - Το μήνυμα που γίνεται κίνημα

«Ontos mia freska nota stin politiki kai eidika ston Synagermo, sou euxomai na meineis pisti stis aksies ...»
Nikolas  |  16:46

Κατήγγειλε τον Γεάδη στην Αστυνομία η Νατάσα Ιωάννου

«Προσπαθούσε να μιμιθεί το μεντορα του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη.»
Christos A.  |  15:53

Αξιόγραφοι: Θέλουν συνάντηση με τον νέο CEO της Τρ. Κύπρου

«Έλεος, κανένα ορθογραφημένο πανό δεν υπήρχε να βάλετε φωτογραφία...δικαιοσύνη με ωμέγα; σε πιάνει πονοκέφαλος ...»
Γιάννης  |  01:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X