ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πιο πιθανή η υποψηφιότητα Τσίγκη για δήμο Στροβόλου

Πολλά τα εμπόδια για συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Στη τελική ευθεία για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων μπαίνει ο ΔΗΣΥ με έκτακτες συνεδριάσεις του εκτελεστικού και πολιτικού γραφείου να έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου. Σκοπός να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός μιας μέρας ώστε να μην υπάρξουν διαρροές αλλά και δημόσιες αντιπαραθέσεις πριν γίνουν και επίσημα οι ανακοινώσεις.

Μάλιστα λόγω της μεταφοράς της διαδικασίας μία βδομάδα αργότερα, η αρχική σκέψη ήταν για τις 4 Δεκεμβρίου, θα δοθεί παράταση και στην ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος για δημοτικούς συμβούλους μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου ώστε να δοθεί χρόνος να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσοι μείνουν εκτός από την κούρσα δημάρχων και αντιδημάρχων.

Ο Μάριος Καρογιάν παίρνει τον δήμο Στροβόλου και ο Χρήστος Τσίγκης είναι πιο κοντά από ποτέ στο να τον διεκδικήσει ως ο υποψήφιος που στηρίζεται από ΔΗΣΥ-ΔΗ.ΠΑ.

Πάντως μετά και τις διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο της ΔΗ.ΠΑ Μάριο Καρογιάν το σκηνικό για τον ΔΗΣΥ φαίνεται να ξεκαθαρίζει. Η Πινδάρου έχει δώσει χρόνο στα δύο κόμματα να μιλήσουν με τις τοπικές τους ώστε να επιστρέψουν με απαντήσεις για συγκεκριμένους δήμους και επαρχιακούς οργανισμούς που δεν έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι σήμερα.

Όπως όλα δείχνουν το κόμμα που θα δώσει και την περισσότερη στήριξη στους Συναγερμικούς υποψηφίους είναι αυτό που θα λάβει και την στήριξη της Πινδάρου στον δήμο Στροβόλου και με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα αυτή είναι η ΔΗ.ΠΑ. Αν και στη συνάντηση του Νικόλα Παπαδόπουλου με την ηγεσία του ΔΗΣΥ τέθηκε στο τραπέζι το όνομα του Μιχάλη Δαμιανού ως η μόνη υποψηφιότητα που μπορεί να στηρίξει ο ΔΗΣΥ, οι επιλογές ΔΗΚΟ σε Λάρνακα που θα στηρίξει Ανδρέα Βύρα, σε Λεμεσό με Δώρο Αντωνίου και στη Πάφο που αρνείται τη στήριξη του Φαίδωνα Φαίδωνος και πιθανόν και Κωστάκη Κωνσταντίνου φαίνεται να προβληματίζουν έντονα τον ΔΗΣΥ.

Στη συνάντηση του Νικόλα Παπαδόπουλου με την ηγεσία του ΔΗΣΥ τέθηκε στο τραπέζι το όνομα του Μιχάλη Δαμιανού ως η μόνη υποψηφιότητα που μπορεί να στηρίξει ο ΔΗΣΥ στον δήμο Στροβόλου

Σε αντίθεση με τη ΔΗ.ΠΑ που όπως όλα δείχνουν θα στηρίξει Νίκο Νικολαΐδη για δημαρχία Λεμεσού όπως και Φαίδωνα Φαίδωνος για Πάφο, διεκδικώντας εκεί την αντιδημαρχία πιθανώς με τον Χρήστο Μακαρίου ενώ συζητάει να στηρίξει τον ΔΗΣΥ και στην αντιδημαρχία Λάρνακας . Με αυτές τις κινήσεις ο Μάριος Καρογιάν παίρνει τον δήμο Στροβόλου και ο Χρήστος Τσίγκης είναι πιο κοντά από ποτέ στο να τον διεκδικήσει ως ο υποψήφιος που στηρίζεται από ΔΗΣΥ-ΔΗ.ΠΑ.

Σε μία τέτοια εξέλιξη ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα αναζητήσει συνεργασία με το ΑΚΕΛ για στήριξη του επικεφαλής της δημοτικής του ομάδας Σταύρου Σταυρινίδη συμβάλλοντας και στην αποκατάσταση του καλού κλίματος εντός κόμματος, μιας και το τελευταίο διάστημα είναι πολλές οι φωνές διαμαρτυρίας τόσο για το τρόπο χειρισμού του θέματος των δημοτικών και των επιλογών που γίνονται αλλά και για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη λήψη αποφάσεων.

Πάντως το τοπίο παραμένει ρευστό με τις ισορροπίες να κρέμονται από μια κλωστή. Εντός της μέρας θα υπάρξει και συνάντηση Στέφανου Στεφάνου και Μάριου Καρογιάν για μια εκ νέου βολιδοσκόπηση των προσθέσεων της κάθε πλευράς, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος απέρριψε αρχικά τυχόν συνεργασία για το δήμο Λευκωσίας, με κοινό υποψήφιο τον Μαρίνο Κλεάνθους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση