ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση ήθελε από τα ΗΕ η Λευκωσία για Τουρκία

Ικανοποίηση για ανακοίνωση State Department - Παραμένει στην περιοχή το γεωτρύπανο της ΕΝΙ

Newsroom K

Η ανακοίνωση των ΗΕ ενθαρρύνει στην ουσία την Τουρκία να προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες. Αυτή η είναι η άποψη αρμόδιων πηγών στη Λευκωσία για την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΗΕ αναφορικά με τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Θεωρείται ωστόσο, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, το να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι από τη Λευκωσία και να μην πέσει κι άλλο λάδι στη φωτιά άρα και να αποφευχθεί αντιπαράθεση σε διπλωματικό επίπεδο, ήταν αυτό που μέτρησε. Εξού και το ότι δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει απογοήτευση για την ανακοίνωση και ειδικά για το ότι τονίζεται πως οι εντάσεις σχετικά με την εξερεύνηση των υδρογονανθράκων κλιμακώθηκαν εκ νέου. Το «εκ νέου» που αναφέρεται στην ανακοίνωση των ΗΕ, δεν είναι με υπαιτιότητα της Λευκωσίας και είναι μεταξύ άλλων ένα σημείο πάνω στο οποίο θα μπορούσε η διατύπωση να είναι πιο ξεκάθαρη, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

«Αυτό που θα έπρεπε να αναφέρεται είναι ότι θα έπρεπε να αποφεύγονται ενέργειες που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή», τονίζεται.

Στον αντίποδα, η ανακοίνωση του State Department αναφορικά με το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρείται ως ικανοποιητική, αλλά την ίδια ώρα τονίζεται πως σημασία έχει να επιλυθεί το ζήτημα που υπάρχει σήμερα.

Παραμένει η ΕΝΙ

Η ΕΝΙ είναι σε διαρκή επικοινωνία με την κυβέρνηση της Ιταλίας, και το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τις 22 του μήνα θα βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτή είναι η ενημέρωση που έλαβε και ο Υπ. Ενέργειας για το ζήτημα, ενώ εξετάζονται και οι επιλογές που υπάρχουν.

«Το θέμα είναι να λύσουμε αυτό που έχουμε μπροστά μας τώρα με την Τουρκία» δηλώνουν αρμόδιες πηγές για το θέμα, τονίζοντας πως τα διαβήματα είναι επαναλαμβανόμενα και πως μόνο μέσω της διπλωματικής οδού, αλλά σε ανώτατο επίπεδο, κινείται η Λευκωσία για το ζήτημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X