ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πίσω από τη συνάντηση Στέφανου - Νικόλα

Περισσότερο επικοινωνιακή παρά ουσίας, καθώς υπήρξαν ήδη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Συναντώνται αυτή τη στιγμή ο γ.γ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, στα γραφεία του ΔΗΚΟ. Αποτελεί την πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο μερών με στόχο τις προεδρικές εκλογές και το ενδεχόμενο ενός κοινού υποψηφίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών, είχαν προηγηθεί ακόμα δύο συναντήσεις την προηγούμενη βδομάδα, που όπως λέγεται δεν ήταν καθαρά τυπικές. Σήμερα, σημασία έχει το τι θα λεχθεί δημοσίως, ποιες δηλώσεις θα κάνουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, για να διαφανεί πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρίσκονται από μία κοινή πορεία.

Σημασία έχει και το γεγονός ότι η συνάντηση πραγματοποιείται στα γραφεία του ΔΗΚΟ, καθώς αποστέλλεται το μήνυμα ότι το ΔΗΚΟ έχει τον ρόλο ρυθμιστή και κρατά τα ηνία, ενώ από πλευράς ΑΚΕΛ θέλουν να περάσει το μήνυμα πως το κόμμα της Αριστεράς κάνει άνοιγμα.

Σημειώνεται πως σε παλαιότερη συνάντηση των δύο, ο Στέφανος Στεφάνου, είχε ξεκαθαρίσει στον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι το ΑΚΕΛ δε μπορεί να περάσει μία υποψηφιότητα του ΔΗΚΟϊκού Προέδρου στη βάση, ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος τον ρώτησε κατά πόσο η υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη αποτελεί όντως κόκκινη γραμμή. Από τότε μεσολάβησε το συνέδριο του ΔΗΚΟ, που είχε ως αποτέλεσμα τη θέση, ότι προτεραιότητα για το κόμμα είναι η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου. Δεύτερη επιλογή για τους ΔΗΚΟϊκούς φέρεται να είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης και κατ’ επέκταση μία συνεργασία χωρίς το ΑΚΕΛ . Ήδη στο ΔΗΚΟ, προκάλεσε δυσφορία η δημόσια τοποθέτηση του Στέφανου Στεφάνου αμέσως μετά την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, ότι δηλαδή αποκλείεται η υποψηφιότητά του. Σήμερα βεβαίως στην Εζεκία Παπαϊωάννου βρίσκονται σε προβληματισμό, για το ποιός μπορεί να αποτελεί τον κοινό υποψήφιο, δεδομένου όπως λένε πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος απορρίπτεται από τη βάση και από τις κομματικές ομάδες, όταν συζητείται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση