ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πλήρης στήριξη από Ράαμπ και Μπορέλ στις συνομιλίες για το Κυπριακό

Σε συνάντηση τους οι δύο άνδρες τόνισαν την ανάγκη «να οικοδομηθεί η δυναμική για μια επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών»

ΚΥΠΕ

Τη διαδικασία των συνομιλιών υπό τα Ηνωμένα Έθνη με σκοπό την επίλυση του κυπριακού ζητήματος, συζήτησαν την Τετάρτη στο Λονδίνο ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ και ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του G7 που ολοκληρώνεται σήμερα.

Σύμφωνα με το Foreign Office, οι δύο άνδρες τόνισαν την ανάγκη «να οικοδομηθεί η δυναμική για μια επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών και υπογράμμισαν την πλήρη στήριξή τους στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών στη διαδικασία».

Οι κ. Ράαμπ και Μπορέλ κατέληξαν εξάλλου σε μια Συμφωνία Εγκαθίδρυσης της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της νέας σχέσης στη μετα-Brexit εποχή.

Ο πρέσβης της ΕΕ στο Λονδίνο θα έχει το ίδιο καθεστώς με τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών κρατών και όλη η αποστολή θα έχει τα συνήθη διπλωματικά προνόμια ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, καθώς και επί της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση