ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ποια είναι η γυναίκα - «φαβορί» για τη θέση της Ε. Γιολίτη

Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι ανακοινώσεις για ανασχηματισμό

Της Άντρης Θρασυβούλου

Γυναίκα φαίνεται ότι είναι η επικρατέστερη για το Υπουργείο Δικαιοσύνης η οποία θα αντικαταστήσει την Έμιλυ Γιολίτη έπειτα από την ηχηρή παραίτηση της με φόντο τον επικείμενο ανασχηματισμό που ανακοινώνεται εντός των επόμενων ημερών. 

Ο λόγος για την Στέφη Δράκου. Οι πληροφορίες θέλουν την κ. Δράκου να κερδίζει έδαφος και να αναλαμβάνει το πηδάλιο του Υπουργείου επισκιάζοντας τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για την επιλογή του Κυριάκου Κούσιου.

Ποια είναι η Στέφη Δράκου

 Υπηρέτησε στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου και ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Insurance Europe στις Βρυξέλλες από το 2007 μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Προηγουμένως υπήρξε εκλεγμένη Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου για δύο θητείες. Σπούδασε Νομικά στο Middle Temple του Λονδίνου και πήρε το τίτλο του Barrister at Law. Ξεκίνησε την καριέρα της στην ασφαλιστική βιομηχανία αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της Sun Alliance/ Aeolos Insurance Κύπρου και στη συνέχεια ως Γενική διευθύντρια της Λαϊκής Ασφαλιστικής μέχρι το 2007. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου και Πρόεδρος του για δύο θητείες, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων Ταμείου Ασφαλιστών, της Κοινοπραξίας Ασφαλιστών Οχημάτων Δημοσίας Χρήσης καθώς και του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης. Έχει ενεργό κοινωνική συμμετοχή, διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, αντιπρόεδρος των Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Γυναικών Λευκωσίας-Κερύνειας και αντιπρόεδρος της Κίνησης Ίσα Δικαιώματα-Ίσες Ευθύνες. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Αντώνη Δράκο και έχουν ένα υιό επίσης δικηγόρο, τον Μάρκο Γρηγόρη Δράκο.

Αναστασία στο Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας

Στο μεταξύ, ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται ότι έχει στο κάδρο του ανασχηματισμού ακόμη μια γυναίκα η οποία είναι το επικρατέστερο πρόσωπο, στην περίπτωση του νεοσύστατου Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Πρόκειται για τη διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού Υγείας, Αναστασία Ανθούση. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες, που ωστόσο μεταφέρονται με κάθε επιφύλαξη μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις. 

Η κ. Ανθούση φαίνεται ότι έχει τις καλύτερες συστάσεις για το Υφυπουργείο καθώς διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το μέχρι στιγμής πόστο της. 

Οι κύριες αρμοδιότητες του Υφυπουργείου θα είναι, μεταξύ άλλων, η υποβολή και υλοποίηση προτάσεων για τη χάραξη και εφαρμογή εθνικής πολιτικής για το πεδίο αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου, καθώς και η διαμόρφωση κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για τη διασφάλιση συνθηκών κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό αναμένονται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Πριν από την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις Βρυξέλλες όπου στις 25 Ιουνίου θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, θα γίνουν γνωστά τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου όπως σημείωσε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση