ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ποιοι κλειδώνουν και ποιοι παίζουν ακόμα στον ανασχηματισμό

Δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις ακόμα και τη Δευτέρα του Κατακλυσμού ο Πρόεδρος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Αμέσως μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο και την εγχείρηση στους σπόνδυλους που έκανε ο Πρόεδρος, ανέβηκε στον Λόφο για να ολοκληρώσει τις συζητήσεις για τον ανασχηματισμό. Η όλη διαδικασία επισπεύθηκε μετά και το επεισοδιακό διαζύγιο που πήρε με την υπουργό Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, με πολιτικούς κύκλους, να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ανακοινώσεων ακόμη και τη Δευτέρα του κατακλυσμού. Το πιο πιθανό βεβαίως, όπως είχε καταγράψει η «Κ» είναι να γίνουν οι ανακοινώσεις λίγο πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με την ορκωμοσία να διεξάγεται με την επιστροφή του στις 29 Ιουνίου.

Στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου φέρεται να κλειδώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων και Πρόεδρος του ΚΟΑΓ Μάριος Πελεκάνος. Όπως είχε αποκαλύψει η «Κ» για τον διορισμό του είχαν πιέσει ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Πέτρος Δημητρίου και ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης.

Για την θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, ακούγεται το όνομα της Νιόβης Παρισινού η οποία κι εκείνη διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Χάρη Γεωργιάδη.

Το όνομα του Κυριάκου Κούσιου ακουγόταν εντόνως ότι θα μετακινηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης στη θέση της κυρίας Γιολίτη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να κλειδώνει. Ακούγεται εντόνως το όνομα της Στέφης Δράκου. Η σχέση του κ. Κούσιου με συνεργάτες του Προέδρου, όπως του Πέτρου Δημητρίου δεν ήταν και οι καλύτερες όλο αυτό το διάστημα και αυτό φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ο Παναγιώτης Σεντώνας φαίνεται να αποχωρεί από τον Λόφο, όχι όμως και από το κυβερνητικό σχήμα καθώς ο Πρόεδρος τον θέλει κοντά και τον εμπιστεύεται.

Στο υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας κλειδώνει η διευθύντρια των υπουργών Υγείας Γιώργου Παμπορίδη και Κωνσταντίνου Ιωάννου Αναστασία Ανθούση. Για το υπουργείο Παιδείας, είχε γίνει βολιδοσκόπηση στην διευθύντρια του Παιδαγωγικού Αθηνά Μιχαηλίδου. Επί του παρόντος πάντως, δεν φαίνεται να μετακινείται τελικά ο Πρόδρομος Προδρόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση