ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πόρισμα πολιτογραφήσεων: Οι παρεμβάσεις από «ψηλά»

Η «Κ» μελετά το ενδιάμεσο πόρισμα για το κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα της επιτροπής Νικολάτου και καταγράφει περιπτώσεις που καταδεικνύουν τις εγγενείς παθογένειές του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το πόρισμα της επιτροπής Νικολάτου είναι διάχυτο από παρεμβάσεις από και προς πάσα κατεύθυνση για την «εξυπηρέτηση» αιτήσεων επενδυτών. Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων των ιδιωτών παρόχων (δικηγορικά γραφεία, εταιρείες ανάπτυξης γης, λογιστικά γραφεία) ήταν η πολιτική εξουσία και το διοικητικό προσωπικό των υπουργείων.

Σελ. 285: Το πόρισμα της επιτροπής Νικολάτου είναι διάχυτο από παρεμβάσεις από και προς πάσα κατεύθυνση για την «εξυπηρέτηση» αιτήσεων επενδυτών. Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων των ιδιωτών παρόχων (δικηγορικά γραφεία, εταιρείες ανάπτυξης γης, λογιστικά γραφεία) ήταν η πολιτική εξουσία και το διοικητικό προσωπικό των υπουργείων.

Γραφει συγκεκριμένα στη σελίδα 285 του πορίσματος:

«Οι παρεμβάσεις και οχλήσεις γίνονταν σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας των Υπουργείων και άλλων τμημάτων του Κράτους χωρίς διάκριση, από τον λειτουργό, μέχρι τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, τον Υπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσπαθώντας να επέμβουν στη διαδικασία εξέτασης της αίτησης.

Ταυτόχρονα, εντοπίζεται και παρέμβαση προς τους δημόσιους λειτουργούς από αξιωματούχους του Κράτους, όπως, για παράδειγμα, το γραφείο του ΧΧΧΧ , ο οποίος φαίνεται να ρωτούσε συνέχεια για τις εξελίξεις της περίπτωσης πολιτογράφησης του ΧΧΧΧ. Συγκεκριμένα, σε ηλεκτρονική επικοινωνία, στις ΧΧΧΧ.2018, μεταξύ των λειτουργών του Υπουργείου Εσωτερικών και Υπουργείου Οικονομικών, λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται να ρωτά εάν υπάρχει οτιδήποτε νεότερο για αυτή την υπόθεση ΧΧΧΧ, αναφέροντας ότι «ρωτούν συνέχεια από το γραφείο του».

Δείτε το πόρισμα εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση