ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς απάντησε ο Νίκολας για τον διορισμό στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Τι αποκάλυψε η «Κ» για το βέτο Καρογιάν στον διορισμό Αναστασίας Παπαδοπούλου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απάντηση για τις πληροφορίες που διέρρευσαν ότι στη τελευταία συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη υπήρξε θέμα για το διορισμό του Υπουργού Δικαιοσύνης, έδωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε «δεν επιβεβαιώνω αυτές τις πληροφορίες. Η επικοινωνία με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι καθημερινή, εμείς όπως είπα προηγουμένως είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι για τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου».

Θυμίζουμε ότι όπως αποκάλυψε η «Κ» έντονο ήταν παρασκήνιο τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των κομμάτων που τον στηρίζουν. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε κλειδώσει αρχικά στην Αναστασία Παπαδοπούλου ωστόσο ο Μάριος Καρογιάν έβαλε βέτο σε κάτι τέτοιο. Είχε ο ίδιος προτείνει συγκεκριμένο δικηγόρο για το εν λόγω υπουργείο που απορρίφθηκε από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ στη συνέχεια έθεσε ως όρο να μην μπει η κα Παπαδόπουλου στην εν λόγω θέση καθώς έχει δικηγορικό γραφείο και είναι όπως σημείωσε κομματικό στέλεχος. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές της «Κ» πρότεινε στην κα Παπαδοπούλου οποιοδήποτε άλλο υπουργείο, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε καθότι εκτιμούσε πως οι γνώσεις που έχει αρμόζουν για το Δικαιοσύνης και όχι για άλλο υπουργείο. Στην θέση της στο υπουργείο Δικαιοσύνης μπήκε την τελευταία στιγμή το όνομα της διεθνολόγου Άννας Κουκκίδου Προκοπίου το οποίο ακουγόταν εντόνως για το υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση