ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς ο Αβέρωφ ανακίνησε το ναυάγιο του Κραν Μοντανά

Έριξε ευθέως το γάντι προς Αναστασιάδη - Χριστοδουλίδη, ο τέως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τις αναφορές του για το ξενοδοχείο Peninsula της Νέας Υόρκης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έριξε ευθέως το γάντι προς Αναστασιάδη - Χριστοδουλίδη, ο τέως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τις αναφορές του για το ξενοδοχείο Peninsula της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη στο podcast Legalmatters. Ζήτησε από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον νυν Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να επιβεβαιώσουν τη συνάντηση που έγινε στο εν λόγω ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη, αρνούμενος βεβαίως να πει κάτι περισσότερο. 

Η ανακίνηση του εν λόγω περιστατικού επανέφερε στο προσκήνιο και τον «άτυπο» διάλογο Χριστοδουλίδη-Τσαβούσογλου στην έδρα του ΟΗΕ το 2019, όταν ο Νίκος Χριστοδουλίδης ζήτησε ενώπιον τηλεοπτικών συνεργείων από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλουτ Τσαβούσογλου να δώσουν τα χέρια για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Στο εν λόγω συναπάντημα ο κ. Τσαβούσογλου κάνει λόγο για συνάντηση που είχε με τον ίδιο τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στέλνοντας το μήνυμα πως πρόκειται για την ίδια συνάντηση στην οποία ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στη συνέντευξή του. 

Θα συμφωνήσετε στους όρους αναφοράς; Γιατί χρειάζεται πριν, η άτυπη πολυμερής;, ήταν η ερώτηση του Χριστοδουλίδη προς τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, με τον Τσαβούσογλουνα απαντά πρώτα χρειάζεται να συμφωνήσουμε το τι θα διαπραγματευθούμε.

Με τόν Χριστοδουλίδη να απάντα ξεκάθαρα «γνωρίζουμε τι θα διαπραγματευθούμε». Όταν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξαναρώτησε ποια θα είναι η λύση, ισχυριζόμενος ότι πέρυσι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνάντηση που είχε μαζί του, παρουσία του κ. Χριστοδουλίδη, «μίλησε για συνομοσπονδία», ο Χριστοδουλίδης του είπε ότι θα διαπραγματευθούν για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. «Ξέχνα τα δύο κράτη και τη συνομοσπονδία», πρόσθεσε.

Σε αυτή, την όχι και τόσο μυστική συνάντηση, φιανέται να έκανε λόγο ο Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο podcast του «LegalMatters» με στον νομικό Χριστόφορο Χριστοφή.

Εθνικό Τσουνάμι:

«Βλέπω το εθνικό τσουνάμι να έρχεται. Δεν μπορώ ούτε να σιωπήσω, ούτε να μείνω με σταυρωμένα τα χέρια. Όσες κατηγορίες, και από οπουδήποτε αν προέρχονται», ήταν τα λόγια του Αβέρωφ το 2018, έχοντας στο μυαλό του την τότε συνάντηση στο ξενοδοχείο Peninsula της Νεάς Υόρκης, που είχε ως θέμα το κυπριακό παρουσία Νίκου Αναστασιάδη, Νίκου Χριστοδουλίδη και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση