ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρέσβης Κίνας: Χρειάζεται να δράσουμε όλοι μαζί για να ξεπεραστεί η πανδημία

«Πρέπει να δράσουμε τώρα, να πούμε όχι σε όλες τις δράσεις που υπονομεύουν τη διεθνή συνεργασία στην αντιμετώπιση του COVID-19», είπε ο Huang Xingyuan

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Χρειάζεται να δράσουμε τώρα όλοι μαζί για να ξεπεραστεί η πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της Κίνας, Huang Xingyuan, κληθείς να σχολιάσει την άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει σε αεροσκάφος από την Κίνα προς την Κύπρο που μετέφερε ιατρικό υλικό να περάσει πάνω από τον εναέριο χώρο της.

Το αεροσκάφος τελικά έφτασε το βράδυ της Τετάρτης, ύστερα από δέκα περίπου ώρες καθυστέρηση αφού αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί προς τη Μόσχα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ενημερώθηκε «από τα τοπικά μέσα ότι μια πτήση που είχε ναυλώσει η Κύπρος μεταφέροντας ιατρικό εξοπλισμό από την Κίνα, έπρεπε να αλλάξει δρομολόγιο λίγο πριν φθάσει στην Κύπρο λόγω άρνησης να δοθεί άδεια για να πετάξει πάνω” από την Τουρκία.

Η πανδημία, σημειώνει ο Πρέσβης Huang, «έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους και έχει αλλοιώσει την ανθρώπινη φύση. Σ` απάντηση σ’ αυτήν την παγκόσμια κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας, είναι ζωτικής σημασίας και επείγον όπως οικοδομηθεί μια κοινότητα με κοινή μοίρα για την ανθρωπότητα».

Μόνο μέσα από την ενότητα και τη συνεργασία, πρόσθεσε, «μπορούμε να ξεπεράσουμε την πανδημία και να προστατέψουμε την κοινή μας πατρίδα».

Τέλος, σημείωσε ότι «πρέπει να δράσουμε τώρα, να πούμε όχι σε όλες τις δράσεις που υπονομεύουν τη διεθνή συνεργασία στην αντιμετώπιση του COVID-19».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X