ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρέσβης του Ισραήλ: Η δυναμική διμερής σχέση, που αναπτύχθηκε, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται

Τί ανέφερε για την τριμερή συνεργασία με την Ελλάδα

ΚΥΠΕ

Η δυναμική διμερής σχέση, που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο γειτονικών μας χωρών, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Sammy Revel, Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο.

Σε δήλωση προς το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων με την ευκαιρία του σχηματισμού νέας Κυβέρνησης στο Ισραήλ, ο Πρέσβης υπενθύμισε ότι λίγο μετά το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ναφτάλι Μπένετ, μίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, προσθέτοντας ότι σήμερα, Τετάρτη ο νέος Υπουργός Εξωτερικών, Γιαΐρ Λαπίντ, είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Τόνισαν τη δέσμευση για εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου. Οικοδομώντας πάνω στους στενούς φιλικούς δεσμούς, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε σημαντικές συνέργειες φέρνοντας κοντά τις χώρες και τους λαούς μας», επεσήμανε.

Ο Πρέσβης είπε ότι η δυναμική διμερής σχέση, που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, σίγουρα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Σημείωσε ότι «αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, για παροχή προηγμένης ιατρικής περίθαλψης - μεταξύ άλλων σε περιόδους πανδημίας του COVID-19, έργα φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κλιματική αλλαγή και προστασία του περιβάλλοντος, εμπόριο και επενδύσεις τεχνολογικής καινοτομίας και στον τομέα του τουρισμού - με πολλούς Ισραηλινούς να επισκέπτονται ξανά το νησί».

Επιπρόσθετα, ο Πρέσβης είπε ότι ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων, θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν την τριμερή συνεργασία με την Ελλάδα και τις συνέργειες με τους στενούς εταίρους στην περιοχή και ευρύτερα. Καταλήγοντας, σημείωσε ότι αυτό συμβάλλει σημαντικά στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση