ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:33
 

Προδρόμου για Άντρο: O καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του

Ο κ.Προδρόμου ανέφερε ότι «παρά τις περιπέτειες του 2012-2013 δεν ακούσαμε σειρήνες που έλεγαν ότι μπορούσαμε να φύγουμε από την ΕΕ »

Newsroom K

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρος Προδρόμου στην "K"  ότι η εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης έχει καταρρεύσει,  είπε ότι «ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του. Σημασία έχει ότι η Κύπρος σήμερα μπορεί να στηρίζεται στην ΕΕ.»

Ο κ.Προδρόμου ανέφερε ότι «παρά τις περιπέτειες του 2012-2013 δεν ακούσαμε σειρήνες που έλεγαν ότι μπορούσαμε να φύγουμε από την ΕΕ και ως μέλος της ΕΕ η Κύπρος μπορεί να έχει στήριξη από τα 27 κράτη της ΕΕ. Σχολιασμός γίνεται για τα μέτρα και τη στήριξη που δίδεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, όμως, αυτή η στήριξη δεν ήταν ποτέ δεδομένη για την Κύπρο. Έχει κερδηθεί με τη συνδρομή και της Ελλάδας μέσα από μεγάλες προσπάθειες και, βεβαίως, δεν είναι καθόλου το τέλος του δρόμου. Όπως, επίσης, βλέπουμε να υποστηρίζουν και μεγάλες δυνάμεις τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας με πολύ συγκεκριμένη θέση απέναντι στην Τουρκία. Από κει και πέρα ο καθένας είναι πάντοτε ελεύθερος να έχει τις δικές του απόψεις».

Πρόσθεσε ότι «αυτή την ώρα και με δεδομένη τη φύση της απειλής, την απόπειρα που κάνει η Τουρκία είτε για να σφετεριστεί τον φυσικό πλούτο της Κύπρου είτε να ακυρώσει το ενεργειακό πρόγραμμα είτε ακόμα και να δυσχεράνει την επίλυση του Κυπριακού παρεμβάλλοντας στο ενεργειακό ζήτημα, προσμετρώντας το μέγεθος του κινδύνου που αντιμετωπίζουμε, η μόνη σοφή συνταγή θα ήταν η ενότητα και η συσπείρωση. Όπως το Συμβούλιο Αρχηγών έχει τοποθετηθεί απέναντι στις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας θα πρέπει να συνεχίσουμε με κάθε σεβασμό στις όποιες επιμέρους πολιτικές απόψεις μπορεί να έχουν οι πολιτικές δυνάμεις».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Η τοποθέτηση του OCCRP για τα περί λιβέλλου

«Γιατί δεν κινούνται νομικά εναντίον της OCCRP αφού νοιώθουν ότι διαβάλλονται παρά μόνο φωνασκούν και ...»
leo  |  14:06

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσους βοηθήσουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο

«Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν το πλοίο ελλιμενιστεί στην Τουρκία. Άραγε ...»
Σοφούλης  |  11:55

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X