ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:21
 

Προδρόμου: Η Τουρκία δεν πρέπει να αυταπατάται

Σχολίασε την νέα τουρκική «navtex» σημειώνοντας πως η Τουρκία συνεχίζει της παράνομες παρεμβάσεις

Newsroom K

Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα φανεί διατεθειμένη να διαπραγματευτεί μια λύση για όλους τους Κυπρίους και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσει την πολιτική της έντασης, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Συνεδρίου Αποδήμων, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», ο Εκπρόσωπος ερωτηθείς για τη νέα τουρκική «navtex», είπε ότι «δυστυχώς η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες παρεμβάσεις που όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά είναι αποτρεπτικές για την επίλυση του Κυπριακού.

»Οι ενέργειες της είναι πάντοτε παράνομες, έχουν καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα, και την ΕΕ. Η Τουρκία δεν πρέπει να αυταπατάται, δεν είναι αυτός ο τρόπος για να συμμετάσχει στην ενεργειακή εξίσωση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

»Εάν η Τουρκία θέλει συνεργασία και στον ενεργειακό τομέα, όχι μόνο με την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και με τα άλλα κράτη και σε ό,τι αφορά τον ευρωπαϊκό ενεργειακό διάδρομο που δημιουργείται θα πρέπει να βαδίσει σύμφωνα με τον διεθνή νόμο και όχι αυθαίρετα».

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή ενέργεια του κ. Οζερσάι στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι επικεντρωμένος στις συζητήσεις με την κα Λουτ και τις συζητήσεις της κας Λουτ με τον κ. Ακκιντζί, και όχι με τον κ. Οζερσάι. Ελπίζουμε ότι θα γίνει κατορθωτό να γίνει αυτό το βήμα που χρειάζεται στις συζητήσεις με την κα Λουτ για να φτάσουμε με τον ΓΓ στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Τα όσα καθημερινά και εν πολλοίς προπαγανδιστικά προβάλλονται για την Αμμόχωστο είναι απολύτως άκυρα. Υπάρχουν και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και οι μέχρι τώρα συζητήσεις για το Κυπριακό.

Η τουρκική πλευρά έχει καταθέσει στη διαπραγμάτευση που έγινε το προηγούμενο διάστημα στη Γενεύη και στο Κραν Μοντανά, πρόταση επί του εδαφικού που, όπως είναι το αυτονόητο, περιλαμβάνει την Αμμόχωστο στην πλευρά που θα είναι υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση. Αυτά που γίνονται τώρα εκλαμβάνονται ως προκλήσεις και πιθανώς απόπειρες για να δυσχεράνουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ο Πρόεδρος είναι επικεντρωμένος στην επίσημη προσπάθεια που θα γίνει με την κα Λουτ».

Ερωτηθείς αν θα γίνουν κάποια διαβήματα σε σχέση με τις προκλητικές ενέργειες του κ. Οζερσάι στην Αμμόχωστο, ο Εκπρόσωπος είπε «να είστε βέβαιοι ότι όποτε γίνονται ενέργειες που απαιτούν διαβήματα, αυτά γίνονται χωρίς από την πλευρά μας να έχουμε την ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε γλώσσα προπαγάνδας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι παραιτήσεις στο ΔΗΚΟ, οι καθαρές συνειδήσεις και ο Παμπορίδης

«Να μη ξεχνούμε και την μείωση θητείας σε 13 μήνες....»
Αρμαγεδών  |  12:32

#PoliticsBlog Οι αποφάσεις του Νίκαρου, ο Νετανιάχου και το «κοινό» restart

«Δυστυχώς το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να βοηθήσει αν πάει κάτι στραβά και είναι δίπλα μας... ...»
Αρμαγεδών  |  14:02

#PoliticsBlog Ο γενικώς Ελεγκτής, τα νεύρα του Νίκαρου και ο ακραίος λαϊκισμός

«Νίκαρε φταίεις που διορίζεις τον κάθε αππωμένο... είχες και άλλες επιλογές αλλά ήθελες να ικναοποιήσεις ...»
Αρμαγεδών  |  13:31

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Λάβετε το δάνειο σας τώρα σε 48 ώρες Καλό απόγευμα Θέλετε να είστε επιχειρηματίας, να ξεκινήσετε ...»
Dennis crouch  |  00:06

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X