ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:00
 

Προδρόμου: Να μην πολιτικοποιηθεί το θέμα με το κατέβασμα της σημαίας

Προκλητική η τυχόν εκμετάλλευση του περιστατικού αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί το θέμα με τον 16χρονο Ελληνοκύπριο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, τονίζοντας πως «τυχόν προσπάθειες πολιτικοποίησης και εκμετάλλευσης του περιστατικού από τα κατεχόμενα, θα ήταν πολύ προκλητική, τη στιγμή που και το κατοχικό καθεστώς και η Τουρκία προχωρούν αυτές τις μέρες σε τόσες κατάφωρα παράνομες ενέργειες, επιδιώκοντας να διαιωνίσουν την κατοχή και τη διαίρεση και να δημιουργήσουν νέα απαράδεκτα τετελεσμένα».

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που είδε το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την υποστολή τουρκικής σημαίας και αφαίρεσης φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς από σχολείο στην κατεχόμενη Λύση από 16χρονο Ελληνοκύπριο, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως «κανένας μας δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τα τετελεσμένα και τα σύμβολα της κατοχής. Ωστόσο, η κατοχή δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με ατομικές ενέργειες και συναισθηματισμό», επεσήμανε.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε στο πλαίσιο μιας οργανωμένης επίσκεψης και λειτουργίας στην εκκλησία

«Οπωσδήποτε μπορεί να καταλάβουμε τη συναισθηματική φόρτιση», είπε ο κ. Προδρόμου, σημειώνοντας παράλληλα πως «στην προσπάθεια αντιμετώπισης και για τον τερματισμό της κατοχής πρέπει να πολιτευτούμε με τη λογική».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως, ανέφερε, «πέραν του ότι ο νεαρός έθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο, χρειάζεται προσοχή διότι υπάρχει ο κίνδυνος να θέσουμε εν αμφιβόλω και αυτή τη δυνατότητα να λειτουργούμε κάποτε τις εκκλησιές μας στα κατεχόμενα. Διότι το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε στο πλαίσιο μιας οργανωμένης επίσκεψης και λειτουργίας στην εκκλησία», σημείωσε.

Ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε πως δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί το θέμα. «Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια πολιτικοποίησης. Ιδιαίτερα τυχόν προσπάθειες πολιτικοποίησης και εκμετάλλευσης του περιστατικού από τα κατεχόμενα, θα ήταν πολύ προκλητική, τη στιγμή που και το κατοχικό καθεστώς και η Τουρκία προχωρούν αυτές τις μέρες σε τόσες κατάφωρα παράνομες ενέργειες, επιδιώκοντας να διαιωνίσουν την κατοχή και τη διαίρεση και να δημιουργήσουν νέα απαράδεκτα τετελεσμένα», επεσήμανε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αυτοί οι δρόμοι κλείνουν σήμερα στη Λευκωσία

«Ποια η σκοπιμότητα ; Στην ανάρτηση της ‘Καθημερινής’ στο διαδίκτυο, σήμερα, Δευτέρα 17 /2 / 2020, ...»
YIANNOULIS  |  10:21

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X